Marina Bassols Ribera je drugič igrala v finalu turnirja WTA. Junija letos je izgubila v Valencii. Foto: www.alesfevzer.com
Marina Bassols Ribera je drugič igrala v finalu turnirja WTA. Junija letos je izgubila v Valencii. Foto: www.alesfevzer.com

23-letnica, ki je na svetovni lestvici na 132. mestu, je udarno začela finalni dvoboj in osvojila uvodnih osem iger.

V drugem nizu je vodila s 4:1, a se je 21-letna Turkinja, 177. z lestvice WTA, vrnila v dvoboj. Izenačila je na 4:4 in z odvzemom servisa pri 6:5 izsilila podaljšano igro. V njej je Bassols Ribera prevladovala in jo dobila s 7:2. Dvoboj je trajal uro in 22 minut.

Na poti do naslova je Španka izgubila le en niz v uvodnem krogu. Za nagrado je prejela dobrih 13.000 evrov in 160 točk, ki jo bodo na novi lestvici popeljale do okoli 110. mesta na lestvici WTA.

"Kaja Juvan, s katero si delim igrišča za trening v Barceloni, mi je veliko pripovedovala o Ljubljani in čudoviti naravi. Ni mi žal, da sem prišla sem. Na lastne oči sem se prepričala, v kako lepem mestu živite, hkrati pa sem tu dosegla še prvo zmago na turnirjih WTA. Ljubljana in Slovenija mi bosta za vedno ostali v najlepšem spominu," je dejala Španka, ki je govor zmagovalke pred polnimi tribunami arene Mima Jaušovec na Trg republike izkoristila še za nekaj besed o podnebnih težavah.

"Sem okoljska aktivistka in vsako tako priložnost izkoristim, da ljudem predstavim svoje mnenje. Vem, da ste imeli v Sloveniji pred kratkim katastrofalne poplave. Videla sem posledice na televiziji. Držati moramo skupaj in se truditi, da bo narava ostala tako zelena, kot sem jo zadnji teden videla tudi v Sloveniji," je dodala Bassols Ribera.

Ribera v Ljubljani do prve turnirske zmage

MEDNARODNI TURNIR SERIJE WTA 125
LJUBLJANA
(107.360 evrov, pesek)

Finale:
BASSOLS (ŠPA/5) - SONMEZ (TUR)
6:0, 7:6 (2)

Polfinale:
SONMEZ (TUR) - ZIDANŠEK (SLO/4)
6:2, 6:3
BASSOLS (ŠPA/5) - BULGARU (ROM)
7:5, 7:5