Blaž Rola. Foto: MMC RTV SLO/TZS
Blaž Rola. Foto: MMC RTV SLO/TZS

Tako kot Slovenec je tudi Hrvat dosegel prvo zmago na seriji ATP, v Umagu je sicer nastopal že s petimi različnimi partnerji, trikrat prišel do četrtfinala, idealnega partnerja pa je očitno našel v Slovencu.

Slovensko-hrvaška naveza je imela podporo v občinstvu, ki jima je prišla še kako prav. Še posebno v napeti končnici tretjega niza, v katerem sta že vodila z 8:4, nato pa sta Italijana dosegla pet zaporednih točk in zaključno žogo. Skupaj sta zapravila tri.

32-letni Ptujčan, ki je imel ogromno težav s poškodbami, je v zadnjem obdobju dobil nekaj odmevnih zmag na turnirjih serije challenger med posamezniki, za turnir najvišjega ranga v Umagu pa je prejel posebno povabilo za dvojice.

"To je noro, kakšna zgodba. Nisem imel možnosti za nastop v kvalifikacijah posameznikov, nato pa me je Nino vprašal, če bi z njim igral dvojice, saj je bil prepričan, da sva lahko dobra. Vprašal je direktorja turnirja za posebno povabilo, Tomislav Poljak pa je uro pred žrebom dejal, da sva povabilo tudi prejela. Razpleta s pokalom zadnji dan turnirja si nisem mogel niti predstavljati. Igrala sva dobro, a imela tudi nekaj sreče. To je nor teden," je teden povzel Blaž Rola.

Alexander Zverev. Foto: Reuters
Alexander Zverev. Foto: Reuters

Hamburg: Zverev navdušil navijače
Nemec Alexander Zverev in Srb Laslo Đere sta finalista turnirja v Hamburgu z nagradnim skladom 1,8 milijona evrov. Četrti nosilec Zverev je v polfinalu s 6:2 in 6:4 odpravil Francoza Arthurja Filsa, Đere pa je bil s 6:3 in 6:2 boljši od Kitajca Džidžen Džanga.

Zverev, trikratni polfinalist odprtega prvenstva Francije v Parizu, v zadnjem času kaže, da prihaja v formo po prisiljenem odmoru zaradi poškodbe. V finale se je uvrstil po več kot enem letu, zadnjič pa je turnir dobil novembra 2021, ko je bil najboljši na mastersu v Torinu. Za 26-letnega domačina je to prvi finale v Hamburgu, sicer pa bo to skupno 31. finale zanj, pri čemer ima 19 turnirskih zmag. Đere ima na drugi strani dva naslova, zanj pa bo to peti finale in prvi letos.

Nizozemka le dočakala prvenec

UMAG
(630.705 evrov, pesek)

Polfinale:
POPYRIN (AVS) - ARNALDI (ITA/7)
6:7, 7:5, 6:3
WAWRINKA (ŠVI/6) - SONEGO (ITA/2)
6:3, 6:4
Stan Wawrinka se je drugič uvrstil v finale Umaga. Leta 2006 je v finalu ugnal Novaka Đokovića in se veselil prve zmage na turnirjih ATP.


Dvojice, finale:
ROLA/ SERDARUŠIĆ (SLO/HRV) - BOLELLI/VAVASSORI (ITA/1)
4:6, 7:6 (2), 15:13