Novak Đoković je lani v finalu presenetljivo izgubil proti Holgerju Runeju. V petek se bosta srečala že v četrtfinalu. Foto: EPA
Novak Đoković je lani v finalu presenetljivo izgubil proti Holgerju Runeju. V petek se bosta srečala že v četrtfinalu. Foto: EPA

V prvem nizu je kazalo na zanesljivo zmago 24-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam, ki je hitro dobil uvodne tri igre. Po vodstvu s 4:1 je nato popolnoma popustil. Zelo slabo je serviral in naredil številne neizsiljene napake. Nizozemec, ki je na lestvici ATP na 23. mestu, je nanizal pet iger in osvojil prvi niz.

Ključna je bila deveta igra drugega niza, ko se je Đoković rešil po 15/40. V odločilnem trenutku je zadel dva prva servisa in s štirimi zaporednimi točkami povedel s 5:4. Podaljšano igro je nato dobil s 7:2.

V odločilnem nizu se je Griekspoor vrnil po zaostanku z 2:4. Izenačil je na 4:4, a je nato Đoković dobil zadnjih osem točk v obračunu. O izenačenosti dvoboj veliko pove tudi končno razmerje v osvojenih točkah (102:101).

Več časa na stranišču kot na igrišču
"Imel sem želodčne težave in nisem se dobro počutil. V zadnjih dneh sem bil več na stranišču kot na igrišču. Šele v drugem nizu mi je šlo malce bolje. Uspelo mi je zadržati igre na svoj servis, v podaljšani igri pa sem igral dobro. Upam, da se bom dobro počutil v petek, prav nič ne bo lažje konec tedna," je povedal Đoković.

Cicipas po zmagi nad Zverevom na zaključnem mastersu
Stefanos Cicipas je premagal Alexandra Zvereva s 7:6 in 6:4. Grk si je z desetimi asi in 37 "winnerji" zagotovil nastop na zaključnem mastersu v Torinu, ki se bo začel prihodnjo nedeljo.

Stefanos Cicipas bo že peto leto zapored igral na zaključnem turnirju ATP. Leta 2019 je v O2 Areni v Londonu ugnal Dominica Thiema. Foto: EPA
Stefanos Cicipas bo že peto leto zapored igral na zaključnem turnirju ATP. Leta 2019 je v O2 Areni v Londonu ugnal Dominica Thiema. Foto: EPA

Cicipas je hitro povedel s 3:0 in imel v deveti igri na svoj servis dve priložnosti za zmago v uvodnem nizu. Nemec se je rešil, odvzel servis Grku in nato še izenačil na 5:5. Odločala je podaljšana igra, ki pa jo je dobil Cicipas s 7:2.

V drugem nizu je Zverev že v prvi igri izgubil začetni udarec. Cicipas je odlično serviral in zanesljivo ohranil prednost do konca. Obračun je trajal uro in 59 minut.

"Zelo sem si oddahnil, končno imam zagotovljeno mesto v Torinu. Zaključni masters je eden mojih najljubših turnirjev. Že dalj časa sem se veselil tega izziva. V Italiji je ogromno mojih navijačev in prijateljev, številni Grki živijo tam in to bo velik dogodek," je bil zadovoljen 25-letnik.

V četrtfinalu ga v petek čaka Karen Hačanov, ki je s 4:6, 6:4 in 6:2 izločil Romana Safiulina. Kvalifikantu ni uspelo ponoviti sijajne predstave s torkovega obračuna proti Carlosu Alcarazu.

Cicipas z odličnimi servisi izločil Zvereva

Sinner se je potil še sredi noči, nato pa je predal obračun osmine finala
Četrti igralec sveta Jannik Sinner je po zmagi v 2. krogu predčasno končal nastope v Parizu. Italijan je dvoboj 3. kroga proti Avstralcu Alexu de Minauru odpovedal zaradi utrujenosti.

V sredo se je obračun med Alexandrom Zverevom in Ugom Humbertom močno zavlekel, trajal je kar tri ure in 32 minut. Jannik Sinner in Mackeinzie McDonald sta na osrednje igrišče stopila šele ob 0.30. Foto: EPA
V sredo se je obračun med Alexandrom Zverevom in Ugom Humbertom močno zavlekel, trajal je kar tri ure in 32 minut. Jannik Sinner in Mackeinzie McDonald sta na osrednje igrišče stopila šele ob 0.30. Foto: EPA

Organizatorji so bili deležni kar nekaj kritik, saj Italijanu niso omogočili dovolj časa za regeneracijo po dvoboju 2. kroga, ki ga je Sinner z zmago nad Američanom Mackenziejem McDonaldom končal šele ob 2.37 v četrtek zjutraj. Na igrišče bi moral znova stopiti po nekaj več kot 14 urah, a je Sinner nastop odpovedal.

"Vesel sem Jannikove zmage, a program turnirja je brezobziren do igralcev," je po nočnem dvoboju potožil trener 22-letnega Italijana Darren Cahill.

Ruud: Štirinajst ur in pol za regeneracijo! Kakšna šala.
Trikratni finalist turnirjev za grand slam in osmi igralec sveta, Norvežan Casper Ruud, se je prav tako obregnil ob organizatorje. "Bravo za ATP, lep način, da se pomaga enemu najboljših igralcev pri regeneraciji in tem, da bo lahko čim bolje pripravljen, potem ko je dvoboj končal ob 2.37 zjutraj. Štirinajst ur in pol za regeneracijo! Kakšna šala," je bentil Norvežan.

Sinner, ki je v nedeljo osvojil naslov na Dunaju, se bo zdaj pripravljal na zaključni masters v Torinu, kjer bo igralo osem najboljših igralcev sveta.


PARIZ, osmina finala, tabela
(5.779.335 evrov, trda podlaga)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) – GRIEKSPOOR (NIZ)
4:6, 7:6 (2), 6:4
RUNE (DAN/6) – ALTMAIER (NEM)
6:3, 6:3
DE MINAUR (AVS/13) – SINNER (ITA/4)
b.b.
RUBLJOV (RUS/5) – VAN DE ZANDSCHULP (NIZ)
6:3, 6:3
HURKACZ (POL/11) – CERUNDOLO (ARG)
6:4, 6:3
DIMITROV (BLG) – BUBLIK (KAZ)
6:2, 6:2
CICIPAS (GRČ/7) – ZVEREV (NEM/10)
7:6, 6:4
HAČANOV (RUS/16) – SAFIULIN (RUS)
4:6, 6:4, 6:2