Novak Đoković je osvojil 97. turnir v karieri. Pred njim sta le Roger Federer (103) in Jimmy Connors (109). Foto: Reuters
Novak Đoković je osvojil 97. turnir v karieri. Pred njim sta le Roger Federer (103) in Jimmy Connors (109). Foto: Reuters

36-letni Srb je v balkanskem obračunu veteranov štiri leta mlajšega Bolgara premagal s 6:4, 6:3. Dvoboj je trajal uro in 38 minut.

Đoković je v precej enosmernem finalu trikrat odvzel servis nasprotniku, sam pa se ni spopadel niti z eno brejk žogo.

Đoković porazil Dimitrova: Dvoboj je bil bolj izenačen, kot kaže izid

Srbski igralec je neporažen že skoraj štiri mesece. Zadnji poraz je doživel v finalu Wimbledona. Od takrat je zmagal v Cincinnatiju, New Yorku in Parizu.

To je bil njegov šesti osvojeni turnir v sezoni in 40. lovorika serije masters.

"To je ena mojih najbolj pomembnih zmag. Na treh dvobojih pred današnjim sem bil na robu poraza, zato mi zmaga tukaj pomeni še več. Zahvaljujem se svoji ekipi, ker vedo, kaj smo vsi skupaj prestajali v teh dneh. Zaradi vsega tega je zmaga še slajša," je dejal Đoković.

Pred njim je še sklepni turnir najboljše osmerice v Torinu. Številko ena ob koncu sezone ima skorajda že zagotovljeno, saj ima pred Carlosom Alcarazom 1490 točk prednosti. Španec bi ga lahko prehitel le z zmago brez izgubljenega dvoboja v Torinu, ob tem pa bi moral Srb izgubiti vse tri obračune v skupini.

MEDNARODNI TURNIR SERIJE ATP 1000
PARIZ
(5.779.335 evrov, trda podlaga)

Finale:
ĐOKOVIĆ (SRB/1) – DIMITROV (BLG)
6:4, 6:3