Hubert Hurkacz se je odlično znašel tudi na pesku. Foto: EPA
Hubert Hurkacz se je odlično znašel tudi na pesku. Foto: EPA

Za 27-letnega Poljaka je bila to v desetem finalu osma lovorika v karieri in prva na pesku. Pred tem je osemkrat igral v finalu na trdi podlagi, enkrat pa na travi. Zanj je bil to prvi naslov po oktobru lani, ko je dobil masters v Šanghaju.

Za Martineza, ki je na lestvici ATP na 77. mestu, je bil finale Estorila tretji v karieri, drugič pa je izgubil. Vse je odigral na pesku, edini turnir pa dobil v Santiagu v Čilu pred dvema letoma.

Berretini v Marakešu do osme turnirske zmage
Matteo Berretini je v Marakešu prišel do osme turnirske zmage. V finalu je ugnal branilca naslova Španca Roberta Carballesa Baeno s 7:5 in 6:2.

Carballes Baena, trenutno 64. igralec sveta, po porazu ostaja pri dveh turnirskih zmagah - Marakešu 2023 in Quitu 2018. Tokrat je prvič v karieri izgubil finale.

Berrettini, ki je po poškodbi padel na 135. mesto lestvice ATP, pa je bil v finalu že 13. in se veselil osme zmage, prve po Queen's Clubu 2022.

Dvoboj je trajal uro in 47 minut. Prvi niz je odločila 11. igra, ko je Italijan Špancu še drugič odvzel servis, povedel s 6:5, nato pa na lasten servis ubranil tri žogice za brejk in dobil niz.

V drugem nizu mu je odvzel začetni udarec v tretji in peti igri ter povedel s 5:1.

Hurkacz in Berrettini odlično začela sezono na pesku

Danielle Collins po Miamiju najboljša še v Charlestonu
Danielle Collins je zmagovalka turnirja serije WTA 500 v Charlestonu. V finalu je po uri in 19 minutah odpravila četrto nosilko Darjo Kasatkino s 6:2 in 6:1.

Američanka ni imela veliko težav s prilagajanjem na novo podlago, potem ko je v Miamiju pretekli konec tedna na turnirju serije WTA 1000 slavila na trdi podlagi. Tudi na peščeni je nanizala šest zmag in v petem finalu v karieri zanesljivo osvojila četrti turnir in drugega v dobrem tednu dni.

30-letnica, ki bo po koncu sezone končala kariero, je v nizu 13 zaporednih zmag, osvojila pa je 26 od zadnjih 27 nizov ter bo na lestvici WTA v ponedeljek napredovala na 15. mesto. Najvišje je bila sicer na sedmem mestu leta 2022, ko je bila tudi finalistka Odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu.

Za enajsto igralko lestvice WTA Kasatkino je bil to 16. finalni nastop in deseti poraz. Izgubila je zadnjih pet finalov. Zadnji naslov je osvojila v kanadskem Granbyju avgusta 2022.