Iga Swiatek je številko ena na lestvici WTA izgubila 11. septembra. Foto: Reuters
Iga Swiatek je številko ena na lestvici WTA izgubila 11. septembra. Foto: Reuters

Druga nosilka iz Poljske ni imela pretiranih težav s prvo igralko sveta. Belorusinja bi morala dobiti dvoboj, da bi si zagotovila naziv prve igralke sveta za sezono 2023, a je osvojila le pet iger.

Zadnja sprememba na vrhu lestvice WTA se je na zaključnem turnirju osmerice zgodila pred 14 leti, ko je Američanka Serena Williams ujela Rusinjo Dinaro Safino.

Slovenke ta teden v finalu Pokala Billie Jean King

V torek se bo v Sevilli začel finalni turnir Pokala Billie Jean King. Med 12 finalistkami je tudi Slovenija, ki je v skupini C skupaj z Avstralijo in Kazahstanom. Prvi dvoboj bodo Slovenke odigrale v torek proti Avstraliji. Prenos bo od 10. ure naprej na TV SLO 2 in MMC-ju.

"Zdi se mi, da je naziv številke ena še daleč stran, saj me čaka še najtežji zalogaj. O tem lahko več govorimo jutri po dvoboju," se z dodatnim pritiskom dvoboja za prvo mesto na lestvici ni pustila zmesti Swiatek.

Tako kot Swiatek tudi Pegula v Cancunu še ni oddala niza. "To, da sem proti njej letos dobila dva dvoboja, mi daje ogromno samozavesti. Je pa res, da je ena izmed tistih igralk, ki te lahko povozi, ko je res vroča. To počne že ves teden v Cancunu," je dejala Pegula.

Finale se bo, če bodo to dovoljevale že ves teden zelo spremenljive vremenske razmere, začel ob 23.30.