Iga Swiatek je po Jessici Pegula druga polfinalistka turnirja v Cancunu. Foto: EPA
Iga Swiatek je po Jessici Pegula druga polfinalistka turnirja v Cancunu. Foto: EPA

V drugem dvoboju skupine Chetumal je Tunizijka Ons Jabeur premagala Čehinjo Marketo Vondroušovo s 6:4 in 6:3. Swiatek je v prvem srečanju turnirja v Mehiki ugnala Vondroušovo, Gauff pa Jabeur. 22-letna Poljakinja, ki je druga nosilka turnirja, je do druge zmage prišla dokaj gladko. Američanka je naredila 31 neizsiljenih napak. V drugem nizu je sicer povedla s 3:1 in 4:2, toda potem je dvakrat izgubila igro na svoj servis in po uri in pol se je Poljakinja veselila uspeha.

Swiatek prek Gauff do polfinala

Swiatek ima zdaj priložnost, da se znova povzpne na prvo mesto svetovne lestvice pred Belorusinjo Arino Sabalenko. Obenem je postala prva tenisačica po skoraj dveh desetletjih, ki je v enem letu nanizala 65 zmag na turneji WTA. Letos je po številu zmag tako najboljša nasploh, Rus Danil Medvedjev jih je zbral 64, Španec Carlos Alcaraz pa 63.

Jabeur in Vondroušova sta se pomerili prvič po finalu v Wimbledonu, kjer je Tunizijka postala prva arabska finalistka grand slama, a je izgubila odločilni dvoboj. Tokrat se je Čehinji oddolžila za poraz. Na novinarski konferenci po tekmi je dejala, da bo del nagrade, ki jo bo dobila za nastop na finalu sezone WTA, namenila Palestincem.

"Skušam čim manj spremljati družbena omrežja, toda to je zelo težko. Ko gledam vse te grozljive videoposnetke in fotografije vsak dan. Grozno. Ne morem mirno spati, ker se počutim popolnoma nemočna. Vsem želim le svobodo in mir," je glede tega v čustvenem nagovoru dejala Jabeur, ki je zmagala po uri in pol igre. Njena tekmica je napravila 11 dvojnih napak, Tunizijka pa le dve.


ZAKLJUČNI TURNIR WTA, CANCUN
(9.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Skupina Chetumal, 2. krog:
SWIATEK (POL/1) – GAUFF (ZDA/3)
6:0, 7:5

JABEUR (TUN/6) – VONDROUŠOVA (ČEŠ/7)
6:4, 6:3