Kaja Juvan je bila na lestvici WTA najvišje 6. junija leta 2022, ko se je zavihtela na 58. mesto. Foto: TZS
Kaja Juvan je bila na lestvici WTA najvišje 6. junija leta 2022, ko se je zavihtela na 58. mesto. Foto: TZS

Po Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu se se najprej vrnila v Ljubljano, nato pa se odločila za tekmovalni oddih in pozneje odpotovala v Dubaj, kjer ima stanovanje.

V zadnjih dveh letih je doživela številne težke trenutke. Najbolj jo je prizadela huda očetova bolezen in nato njegova smrt. Ni se umaknila od tenisa. Po uvodnem turnirju velike četverice v Melbournu se ni počutila najbolje, zato se je odločila za odmor. Pri teniški vadbi ji pomaga Nik Razboršek, program kondicijske priprave pa vodi Miran Kotnik.

"Določene stvari, ki pridejo v življenju, niso vedno na isti časovnici kot profesionalni tenis. Čas je, da znova naberem novo energijo in najdem ljubezen do tenisa," je dejala 23-letna Ljubljančanka, ki je na turnirjih za grand slam že štirikrat igrala v tretjem krogu.

Imenitne predstave je vedno prikazovala v dresu slovenske reprezentance. Lani je bilo zelo zaslužno za preboj v polfinale Pokala Bille Jean King. Uvrstitev na zaključni turnir v Sevilli je bil velik uspeh.

Vedno največ iztisnila v dresu izbrane vrste
Verjame, da bodo tudi druga slovenska dekleta v Bratislavi konkurenčna, ko se bodo v finalu kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju Billie Jean King v petek in soboto pomerile s Slovaško.

"Slovenija mi veliko pomeni. Vedno sem iztisnila največ iz sebe, ko sem igrala za reprezentanco."

Na lestvici WTA je trenutno na 129. mestu in v naslednjih tednih bo še padla. Vrnitev med najboljše bo trnova, a ne manjka ji optimizma. O točnem datumu vrnitve še ni želela govoriti.

"To je za zdaj še skrivnost. Vsekakor mi je igra blizu. Imam dobre občutke glede tenisa. Ko bo pravi čas, se bom vrnila. Verjamem, da bo to že letos."

Kaja Juvan začasno prekinila kariero, vrnitev načrtuje še letos