Slovenska reprezentanca je pripravljena na velik izziv. V torek bo na sporedu obračun z Avstralijo, ki je lani igrala v finalu in izgubila proti Švici. Foto: TZS
Slovenska reprezentanca je pripravljena na velik izziv. V torek bo na sporedu obračun z Avstralijo, ki je lani igrala v finalu in izgubila proti Švici. Foto: TZS

V slovenski reprezentanci so: Tamara Zidanšek (98.; WTA), Kaja Juvan (102.), Veronika Erjavec (199.), Nina Potočnik (529.) in Ela Nala Milić (1035.).

Slovenija bo v skupini B odigrala dva dvoboja. V torek bodo tekmice Avstralke, v petek 10. novembra pa Slovenke čaka še reprezentanca Kazahstana. V polfinale se uvrstijo zmagovalke skupine.

Krušič se je spomil na četrtfinale leta 2003
Direktor Tenisa Slovenije Gregor Krušič se je spomnil na največji uspeh slovenske reprezentance. Leta 2003 so Katarina Srebotnik, Maja Matevžič, Tina Pisnik in Tina Križan igrale v četrtfinalu Pokala FED, kot se je pred spremembo imenovalo to tekmovanje. 20 let pozneje si vsi želijo, da bo trenutna reprezentanca ta izid še izboljšala.

Kraševec: Ne pozabimo, začeli smo v drugi evro-afriški skupini
Reprezentanco od leta 2015 vodi Andrej Kraševec: “Za nami je dolgo obdobje, prisotni so bili padci in vzponi. Ne pozabimo, začeli smo v drugi evro-afriški skupini. Ob uspehih ne smemo pozabiti tudi na težka obdobja, bilo je kar zahtevno. V zadnjih dveh letih pa smo res igrali izjemno, imeli smo tudi nekaj sreče, a smo si jo skrojili sami. Tako lahko rečemo, da smo popolnoma zasluženo del teniške elite. To je nagrada za slovenski tenis. Ne gremo tja z belo zastavo, priprave potekajo uspešno. V Sevilli imamo v soboto že trening, tako da bo dovolj časa za pripravo na razmere. Sem optimist,” je rekel Kraševec.

Tamara Zidanšek: Ekipna tekmovanja nam odgovarjajo, zato lahko presenetimo

Tamara Zidanšek ima bolečine v ramenu
"Z ramo imam težave že od Rolanda Garrosa. So dobri in slabi dnevi. V zadnjem tednu je počutje boljše, nekaj smo naredili tudi sprememb pri opremi, zdaj lahko igram brez bolečin. Počasi bomo stopnjevali količino treninga, a zgodba na tekmi je potem vseeno drugačna. Upam, da mi te rame ne bo več treba omenjati. Odkar smo zmagale v Kopru, se veselim tega dogodka. Tenis je individualen šport, tako da velikokrat pogrešamo to druženje. V ekipi je to drugače. Res se dobro razumemo in to se vidi tudi na igrišču,” je povedala Tamara Zidanšek.

Kaja Juvan čuti veliko pripadnost Sloveniji
"Na azijski turneji sem staknila virusno okužbo, zdaj se je stanje normaliziralo. Trajalo je nekaj časa. Zdaj sem boljše in komaj čakam na začetek. Malo manj sem trenirala, kar se pozna na telesni pripravljenosti. Že nekaj časa sem del reprezentance, to je vedno poseben teden. Skupaj res uživamo in zaradi tega za reprezentanco vedno igram zelo dobro. Veselim se tudi zaradi vseh navijačev. Čutim veliko pripadnost Sloveniji,” je poudarila Kaja Juvan.

Tiha želja ostaja polfinale