Holger Rune je osvojil drugi turnir v karieri. Foto: EPA
Holger Rune je osvojil drugi turnir v karieri. Foto: EPA

19-letnik, ki ga je pred kratkim pod svoje okrilje vzel znameniti trener Patrick Mouratoglou, je v Stockholmu prvega nosilca po uri in 35 minutah premagal s 6:4, 6:4. Rune je na poti do zmage dvakrat odvzel servis nasprotniku, obakrat v tretji igri prvega in drugega niza. Sam se je soočil le z eno priložnostjo za brejk tekmeca in jo ubranil.

To je njegova druga turnirska zmaga v karieri, potem ko je aprila slavil v Münchnu. Blizu uspehu je bil tudi ta mesec v Sofiji, kjer pa ga je na zadnji stopnički ustavil Švicar Marc-Andrea Huesler.

V Neaplju sta se na zadovoljstvo navijačev udarila dva Italijana. Lorenzo Musetti je s 7:6 (5), 6:2 ugnal drugega nosilca Matea Berrettinija in se prav tako veselil svoje druge turnirske zmage. Prvič je 20-letnik zmagal junija letos v Hamburgu. Prvi niz je trajal uro in 23 minut.

V finalu Antwerpna je drugi nosilec Felix Auger-Aliassime potrdil vlogo favorita in s 6:3, 6:4 premagal Američana Sebastiana Kordo. 22-letni Kanadčan je tako po slavju v Firencah prejšnji teden osvojil novo turnirsko zmago. Skupaj je to njegova tretja. Vse je osvojil letos, prvo februarja v Rotterdamu.

V prihodnjem tednu sta na sporedu turnirja ATP-serije 500 v Baslu (Alcaraz, Ruud, Auger-Aliassime, Čilić) in na Dunaju (Medvedjev, Cicipas, Rubljov, Fritz). Sledi zadnji turnir serije masters v Parizu.

MEDNARODNI TURNIRJI ATP SERIJE 250
FINALI

Antwerpen:
AUGER ALIASSIME (KAN/2) - KORDA (ZDA)
6:3, 6:4

Stockholm:
RUNE (DAN/7) - CICPAS (GRČ/1)
6:4, 6:4

Neapelj:
MUSETTI (ITA/4) - BERRETTINI (ITA/2)
7:6 (5), 6:2