Polona Hercog je šestkrat igrala v finalu turnirjev serije WTA. Vse največje uspehe pa je dosegla na pesku. Foto: www.alesfevzer.com
Polona Hercog je šestkrat igrala v finalu turnirjev serije WTA. Vse največje uspehe pa je dosegla na pesku. Foto: www.alesfevzer.com

Prejšnji teden se je na turnirju serije WTA 125 v Antalyi prebila v četrtfinale. V prvem krogu je premagala šesto nosilko Saro Bejlek s 7:6 in 6:3. Čehinja je na lestvici WTA na 130. mestu.

V drugem krogu je bila Polona Hercog boljša od Madžarke Timee Babos. 182. igralko sveta je ugnala s 6:1 in 7:6. V četrtfinalu se je pomerila s četrto nosilko turnirja Romunko Irino Camelio Begu. 126. igralka sveta je bila boljša s 6:4 in 6:4.

"Upam, da se kmalu precej dvignem na lestvici WTA in izboljšam raven igre. Zdaj je bil na sporedu del sezone, ki mi najmanj ustreza, saj smo igrali na betonu v dvorani," je v pogovoru za TV Slovenija poudarila šestkratna finalistka turnirjev WTA. Vse največje uspehe je dosegla na peščeni podlagi.

Pred petimi leti v Luganu v finalu ugnala Igo Swiatek
V letih 2011 in 2012 je osvojila turnir v Bastadu, aprila 2019 pa je v finalu turnirja v Luganu premagala Igo Swiatek s 6:3, 3:6 in 6:3. Poljakinja je bila takrat stara le 17 let, zdaj pa je že nekaj let na vrhu lestvice WTA.

"Na pesku sem dosegala najboljše izide. Vse je odvisno od trenutne forme. Preboj višje na lestvici ne bo lahek, saj so letos spremenili točke na turnirjih ITF, ki so zdaj precej manjše kot lani. Precej težje se je prebiti na turnirje WTA. V naslednjih tednih bom igrala v kvalifikacijah turnirjev WTA serije 125, kjer so točke precej boljše," je dodala teniška igralka, ki je trikrat igrala v tretjem krogu Roland Garrosa (2010, 2019 in 2021), dvakrat pa se je med 32 najboljših prebila tudi v Wimbledonu (2017 in 2019).

Velikokrat se sreča s precej mlajšimi igralkami, ki se želijo prebiti med svetovno elito. "Mlade igralke so zdaj veliko bolje pripravljene kot pred 15 leti."

Polona Hercog želi znova zaigrati na največjih turnirjih serije WTA