Foto: EPA
Foto: EPA

Rola in Serdarušić sta zaradi vremenskih nevšečnosti v četrtek odigrala dva dvoboja in si zagotovila polfinale, v petek pa sta s 7:6 (5), 6:4 po uri in 38 minutah premagala favorizirano francosko navezo.

V finalu proti prvima nosilcema

Ptujčan, ki je imel ogromno težav s poškodbami, je v zadnjem obdobju vknjižil nekaj odmevnih zmag na turnirjih serije challenger. Za turnir najvišjega ranga v Umagu pa je prejel posebno povabilo. To je dodobra izkoristil, zdaj pa je le še zmago oddaljen od prvega naslova na turneji ATP med dvojicami.

Na lestvici med posamezniki zaseda 477. mesto, med igralci dvojic pa je 2125. V finalu bosta nasproti slovensko-hrvaški dvojici stala Italijana Simone Bolelli in Andrea Vavassori. Prva nosilca sta bila v polfinalu boljša od nizozemske dvojice Sander Arends in David Pel s 6:4, 7:6 (5).

Jakupović v polfinalu dvojic v Lozani

Uspešno ta teden med dvojicami nastopa tudi Dalila Jakupović, ki se je že v četrtek skupaj s Črnogorko Danko Kovinić uvrstila v polfinale turnirja WTA v Lozani. V soboto se bo slovensko-črnogorska naveza pomerila proti Madžarki Anni Bondar in Francozinji Diane Parry.


MEDNARODNI TURNIR ATP-SERIJE 250 UMAG
(630.705 evrov, pesek)

Dvojice, finale, sobota:
BOLELLI/VAVASSORI (ITA/1) – ROLA/ SERDARUŠIĆ (SLO/ HRV)


Posamezniki, četrtfinale:
ARNALDI (ITA/7) – LEHEČKA (ČEŠ/1)
3:6, 6:2, 6:4

POPYRIN (AVS) – PRIŽMIĆ (HRV)
7:6 (2), 7:5

WAWRINKA (ŠVI/6) – CARBALLES BAENA (ŠPA/4)
6:4, 7:5

SONEGO (ITA/2) – MUNAR (ŠPA)
3:6, 6:1, 6:2