Jannik Sinner je premagal Novaka Đokovića prvič v petih medsebojnih dvobojih. Foto: Reuters
Jannik Sinner je premagal Novaka Đokovića prvič v petih medsebojnih dvobojih. Foto: Reuters

Đokovića je pred tem nazadnje premagal Carlos Alcaraz v finalu Wimbledona pred štirimi meseci. Od takrat je Srb zmagal v Cincinnatiju, New Yorku in Parizu. Dvoboj, ki se je začel ob 21.10, se je končal 20 minut čez polnoč.

Sinner je pred bučnimi domačimi navijači v odločilnem nizu z drugim odvzemom servisa na srečanju povedel s 4:2, a mu je Đoković s svojim edinim brejkom v dvoboju vrnil že v naslednji igri. Odlično serviranje obeh – Đoković je zbral 20 asov, Sinner 15 – je pripeljalo do podaljšane igre, v kateri je Italijan povedel s 5:0 in odbrzel do prve zmage nad Đokovićem v petem medsebojnem dvoboju.

Sinner je dobil prvi niz po 57 minutah. Edini odvzem servisa se je zgodil v enajsti igri, ko je imel Đoković prednost 40:0, a je Italijan dobil pet točk zapored. 22-letnik je nato osvojil prvi niz z brezhibno igro na svoj začetni udarec.

V drugem nizu si nobeden od tenisačev ni pripravil niti ene brejk priložnosti, tako da je o zmagovalcu odločala podaljšana igra. Izidi je bil izenačen do 4:4, ko je Đoković dobil dve točki zapored in izkoristil drugo zaključno žogo za izenačenje na 1:1. Prvi igralec sveta je v tie-breaku osvojil pet od zadnjih sedmih točk. Niz je trajal uro in devet minut.

Cicipas predal dvoboj po desetih minutah

Popoldanskega prvega obračuna v zeleni skupini je bilo hitro konec. Stefanos Cicipas je zaradi poškodbe komolca predal dvoboj Holgerju Runeju že po treh igrah. Igralca sta bila na igrišču deset minut.

Kljub drugi zmagi v Torinu se Sinner še ni uvrstil v polfinale. O polfinalistih bo odločal zadnji krog, v katerem se bo Sinner pomeril z Runejem, Đoković pa s Hurkaczem, ki je zamenjal poškodovanega Cicipasa.

Cicipas moral predati dvoboj proti Runeju

ZELENA SKUPINA, 2. KROG

RUNE (DAN/8) – CICIPAS (GRČ/6)
2:1 b.b.

SINNER (ITA/4) - ĐOKOVIĆ (SRB/1)
7:5, 6:7 (5), 7:6 (2)

RDEČA SKUPINA, 2. KROG

Sreda ob 14.30:
ALCARAZ (ŠPA/2) – RUBLJOV (RUS/5)

Ob 21.00:
MEDVEDJEV (RUS/3) – A. ZVEREV (NEM/7)