Jannik Sinner je osvojil drugi naslov serije masters v karieri. V Miamiju je v tretjem finalu prvič dvignil prestižni pokal. Foto: EPA
Jannik Sinner je osvojil drugi naslov serije masters v karieri. V Miamiju je v tretjem finalu prvič dvignil prestižni pokal. Foto: EPA

Sinner je januarja osvojil Odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu, februarja je dvignil pokal na turnirju serije 500 v Rotterdamu, edini poraz pa je doživel v polfinalu Indian Wellsa proti Carlosu Alcarazu. V letošnji sezoni je Južni Tirolec dobil 22 od 23 dvobojev.

Dimitrov, ki je v četrtfinalu izločil Alcaraza, nato pa v polfinalu še Alexandra Zvereva, je odlično serviral na začetku finala. Prvi dve igri na svoj servis je dobil brez oddane točke. V četrti igri je imel celo priložnost za brejk pri 30/40, a mu ni uspelo. Sinner se je rešil in v peti igri odvzel servis Bolgaru. Ujel je pravi ritem z osnovne črte in v deveti igri z izjemno bekhend paralelo potrdil zmago v uvodnem nizu.

V drugem nizu je na stadionu Hard Rock potekal enosmerni promet. Sinner je oddal le še tri točke na svoj začetni udarec. Dimitrov je v četrti in šesti igri izgubil servis.

Dvoboj je trajal uro in 13 minut. Končno razmerje v osvojenih točkah je bilo 55:38. Sinner je naredil le devet neizsiljenih napak, Dimitrov pa 23.

Grigor Dimitrov je blestel proti Carlosu Alcarazu in Alexandru Zverevu, v finalu pa je bil nemočen. Foto: EPA
Grigor Dimitrov je blestel proti Carlosu Alcarazu in Alexandru Zverevu, v finalu pa je bil nemočen. Foto: EPA

V tretjem finalu na Floridi mu je uspelo
Za Sinnerja je to 13. naslov v karieri, igral je v 17. finalu. Tretjič je igral v finalu Miamija in prvič dvignil prestižni pokal, potem ko sta ga pred tem premagala Poljak Hubert Hurkacz (2021) in Rus Daniil Medvedjev (2023). Skupno je to njegov drugi naslov na turnirjih serije masters. Edinega preostalega je osvojil lani v Torontu.

Veseli se izziva na pesku
"Zelo sem ponosen. Malce sem se mučil na začetku dvoboja, a to je bilo podobno kot pred tem na turnirju. Po Indian Wellsu namreč nisem imel veliko časa, da se privadim na igrišča. Nato pa sem počasi rasel iz dvoboja v dvoboj," je dejal Italijan.

"Ne vem, v čem je skrivnost. Ostajam osredotočen na trenutek, saj nikoli ne veš, kdaj boš odigral zadnji finale. Zdaj prihaja peščena podlaga in videli bomo, kako se bom tam znašel. Prvi del sezone na trdi podlagi pa je bil odličen," je skromno dodal 22-letnik.

Za Dimitrova je bil finale v Miamiju tretji na mastersih, v Cincinnatiju 2017 je bil najboljši, v Parizu lani pa izgubil. 32-letnik ima tudi naslov z zaključnega turnirja osmerice leta 2017.

Skupno je v jubilejnem 20. finalu enajstič igrišče zapustil sklonjene glave, proti Sinnerju pa je izgubil tretjič na štirih medsebojnih obračunih.

Sinner z izjemno predstavo osvojil masters v Miamiju

MIAMI
(10.404.205 am. dolarjev, trda podlaga)

Finale:
SINNER (ITA/2) - DIMITROV (BLG/11)
6:3, 6:1