Slovenska ekipa, ki se bo pomerila s Slovaško. Foto: TZS
Slovenska ekipa, ki se bo pomerila s Slovaško. Foto: TZS

Kapetan Andrej Kraševec je v Bratislavo odpeljal Veroniko Erjavec (203. na WTA-lestvici), Pio Lovrič (528), Nino Potočnik (659) in Elo Nalo Milić (812). Slovaška ima trenutno eno igralko v prvi stoterici na lestvici WTA. To je Anna Karolina Schmiedlova (68). Ob njej so višje od Slovenk uvrščeni še Rebbeca Sramkova (117) in Viktoria Hrunčakova (146).

Zmagovalec dvoboja, ki bo potekal na trdi podlagi, se bo uvrstil na zaključni turnir. Slovenke so se lani prebile vse do polfinala.

"V reprezentanco sem povabil vse najboljše igralke. Tamara se je odločila, da bo dala prednost turnirjem na peščeni podlagi, cilj je seveda nastop na OP-ju Francije, želi pa igrati tudi na olimpijskih igrah. Njeno odločitev spoštujem. Upam, da nam bo znova na voljo novembra. Za Kajo pa upam, da se čim prej vrne na igrišča, vedno jo je bil užitek spremljati v reprezentančnem dresu," je dejal Kraševec.

Najvišje uvrščena igralka je tako Veronika Erjavec, ki je nazadnje nastopala v Splitu, kjer je
med posameznicami igrala v četrtfinalu, v igri dvojic pa je bila v finalu. "Res je, da imam novo
vlogo. A veliko raje bi imela, če bi bile prisotne vse najboljše igralke. Tega ne morem spremeniti. Prevzela bom odgovornost, naredila bom vse, kar lahko. Je pa takšna vloga nova zame. V večini primerov bi bil to lahko pritisk, ampak kot vedno do zdaj nismo v vlogi favorita, tako da lahko to morda znova izkoristimo," je povedala Erjavec.

Na predstavitvi reprezentance je bila tudi Kaja Juvan, ki zaradi osebnih razlogov ne igra vse od OP-ja Avstralije januarja.

"Zaradi osebnih razlogov sem se odločila, da si vzamem nekaj odmora. Nikoli nisem skrivala, da mi je bilo v zadnjem obdobju kar težko. V določenem trenutku pride človek na prvo mesto. Ni nobenega razloga za preplah, preprosto sem si vzela čas zase. Počasi se vračam, videli pa bomo, kdaj bom znova na teniških igriščih. Ne bom povedala točnega datuma vrnitve, ker ga tudi sama ne poznam. Ostajam v pogonu, še vedno poskušam vzdrževati pripravljenost, da bo vrnitev lažja. Bo pa trajalo nekaj časa, da pridem v najboljšo formo. Ne bi pa rekla, da bo moja vrnitev kasneje, kot je OP ZDA," je povedala Juvan.

Kraševec pred obračunom s Slovakinjami ostal še brez Tamare Zidanšek