Nastopila bo tudi Kaja Juvan. Foto: EPA
Nastopila bo tudi Kaja Juvan. Foto: EPA

Kot je povedal direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič, bo to edinstven primer v zgodovini Združenja teniških igralk (WTA). Tudi zato so morali čakati skoraj dva meseca, da je WTA potrdil lokacijo in prižgal zeleno luč.

"Veliko dela, priprav in meritev je bilo potrebnih, da je WTA videl, da je zamisel izvedljiva. Pri tem je pomembno vlogo odigrala naša legendarna igralka Mima Jaušovec, zato bo osrednje igrišče nosilo njeno ime," je dejal Krušič.

Prostora bo za tisoč gledalcev

Teniški turnir iz Portoroža v Ljubljano

Na igrišču Mime Jaušovec, okoli katerega bodo tribune za 1000 gledalcev, bodo prve dni turnirja nastopile v glavnem slovenske igralke, od četrtka do nedelje pa se bo tja preselilo celotno dogajanje. Preostali dvoboji bodo potekali na igriščih pod dvorano Tivoli.

Turnirja WTA 125 se veseli tudi ena najboljših slovenskih igralk Kaja Juvan. "Kot Ljubljančanka komaj čakam turnir, saj bo to res edinstvena lokacija v svetu tenisa. Do zdaj še nikjer na svetu nisem videla, da bi dvoboji potekali v središču mesta oziroma v parku. Verjamem, da bodo fotografije in posnetki obkrožili svet," je povedala Juvan.

Pričakujejo vse najboljše slovenske igralke

Turnir bo v nasprotju s prvimi dveh let v Portorožu, kjer so se igralke potegovale za 250 točk WTA, tokrat iz serije WTA 125. Temu primeren bo nižji nagradni sklad; 100.000 evrov oziroma 13.000 evrov za zmagovalko turnirja.

Krušič je poudaril, da bo teniška zveza poudarek dala na slovenske igralke, tako da v Ljubljani pričakuje vse najboljše. Povabilo organizatorja bodo dobile vse članice reprezentance, ki na turnir ne bodo uvrščene neposredno oziroma po uvrstitvi na lestvici WTA.

Podlaga bo peščena

Turnir, ki bo potekal na pesku – v Portorožu se je igralo na trdi podlagi, bo verjetno manj zanimiv za zvezdnice svetovnega tenisa, saj je pred tem v New Yorku na sporedu US Open, kjer so igrišča s trdo podlago. Tudi večina turnirjev v Aziji, kamor se bodo igralke preselile ob koncu sezone, pa poteka na trdi podlagi.

"Številnim igralkam in prijateljicam iz tenisa sem omenila unikatno lokacijo in bile so navdušene. Res pa je, da imajo številne že davno narejene koledarje in da redko katere preskakujejo iz ene na drugo podlago. Vseeno verjamem, da bo turnir v Parku Zvezda enkraten dogodek tako za igralke kot gledalce," je dodala Kaja Juvan.