Novak Đoković. Foto: EPA
Novak Đoković. Foto: EPA

Prejšnji mesec je Beograjčan doživel bridko razočaranje, potem ko ga je v finalu Wimbledona ugnala španska vzhajajoča zvezda svetovnega tenisa, Carlos Alcaraz, s tem pa so po vodi splavale tudi sanje o koledarskem grand slamu.

Všeč mi je občutek, ki ga imam že zadnjih 20 let ob profesionalnem igranju tenisa. V meni še vedno gori ogenj.

Novak Đoković

A 36-letnik si s porazom na sklepnem dvoboju Odprtega prvenstva Velike Britanije ni pretirano belil glave, hitro ga je prebolel in se začel pripravljati na ameriško turnejo. V ZDA se je namreč vrnil po dveh letih, saj zaradi dejstva, da ni prejel cepiva proti covidu-19, v prejšnjih sezonah ni smel vstopiti v državo.

Številna prisotnost na treningu
"Všeč mi je občutek, ki ga imam že zadnjih 20 let ob profesionalnem igranju tenisa. V meni še vedno gori ogenj," je povedal 23-kratni zmagovalec turnirjev velike četverice, ki je bil v soboto ob prihodu na lažji trening presenečen nad odzivom ameriških ljubiteljev tenisa. "S svojim trenerjem sem se pošalil in ga vprašal, ali sva na pravem igrišču, saj sva mislila, da sva prišla na dvoboj. To je bilo res neverjetno. Zelo sem hvaležen za takšno udeležbo ljudi na treningu," je še za spletno stran ATP povedal Nole.

Masters v Cincinnatiju se bo končal v nedeljo, zadnji grand slam sezone, OP ZDA, pa se v Flushing Meadowsu začne 28. avgusta. Finale bo odigran 10. septembra.

Đoković se bo v Cincinnatiju pripravljal na OP ZDA