Novak Đoković je lani v Monte Carlu izpadel v tretjem krogu, v katerem ga je izločil Lorenzo Musetti. Srb se bo z Italijanom pomeril spet v osmini finala v četrtek. Foto: Reuters
Novak Đoković je lani v Monte Carlu izpadel v tretjem krogu, v katerem ga je izločil Lorenzo Musetti. Srb se bo z Italijanom pomeril spet v osmini finala v četrtek. Foto: Reuters

V prvem obračunu po razhodu s trenerjem Goranom Ivanišević je spočiti Đoković prikazal izvrstno igro, kar je dobra popotnica za OP Francije, kjer v začetku junija branil naslov. Prav Roland Garros bo konec julija gostil tudi olimpijski turnir, ki je velika želja Srba, saj se mu zlata medalja vztrajno izmika.

Prvi tenisač sveta je v tej sezoni nastopil samo na dveh turnirjih. Na OP-ju Avstralije v Melbournu je izpadel v polfinalu proti Janniku Sinnerju, na turnirju serije masters v Indian Wellsu pa ga je prejšnji mesec v tretjem krogu izločil Luca Nardi. Po tem porazu se je Đoković razšel z Ivaniševićem.

Že v Monte Carlu ga je s tribun spremljal Nenad Zimonjić, nekdanji igralec in kapetan reprezentance Srbije, s katerim je imel Nole vseskozi odlične odnose. 47-letni Zimonjić je v karieri osvojil tri naslove grand slam med moškimi dvojicami in pet med mešanimi dvojicami.

Težave Alcaraza z desno roko

Carlos Alcaraz. Foto: EPA
Carlos Alcaraz. Foto: EPA

Medtem je udeležbo v Monte Carlu tik pred začetkom odpovedal tretji nosilec Carlos Alcaraz. Vzrok je težava s poškodbo desne roke, je Španec sporočil na družbenem omrežju X.

"Vse do zadnjega trenutka sem delal in se trudil, da bi okreval po težavah z desno roko, ampak je nemogoče, da bi igral. Zelo sem se veselil. Vidimo se prihodnje leto," je zapisal Alcaraz.

Alcaraz je letos sicer že dobil turnir serije ATP-masters 1000, in sicer v Indian Wellsu, kjer je v finalu s 7:6 (5) in 6:1 premagal Rusa Daniila Medvedjeva. To je bil njegov 13. osvojeni turnir v karieri, na 14. bo moral, očitno, še malce počakati.

Đoković za uvod oddal le tri igre

MEDNARODNI TURNIR ATP SERIJE 1000
MONTE CARLO, 2. krog, tabela
(6.600.000 evrov, pesek)

ĐOKOVIĆ (SRB/1) – SAFIULIN (RUS)
6:1, 6:2
MUSETTI (ITA) – FILS (FRA)
6:3, 7:5
DE MINAUR (AVS/11) – GRIEKSPOOR (NIZ)
RUBLJOV (RUS/6) – POPYRIN (AVS)
SONEGO (ITA) – AUGER ALIASSIME (KAN)
HUMBERT (FRA/14) – DŽANG (KIT)
HURKACZ (POL/10) – BAUTISTA AGUT
RUUD (NOR/8) – TABILO (ČIL)


ZVEREV (NEM/5) – OFNER (AVT)
6:3, 6:4
CICIPAS (GRČ/12) – ETCHEVERRY (ARG)
HAČANOV (RUS/15) – CERUNDOLO (ARG)
MEDVEDJEV (RUS/4) – MONFILS (FRA)
RUNE (DAN/7) – NAGAL (IND)
DIMITROV (BLG/9) – KECMANOVIĆ (SRB)
STRUFF (NEM) – ĆORIĆ (HRV)
7:6, 6:1
SINNER (ITA/2) – KORDA (ZDA)