Jessica Pegula. Foto: EPA
Jessica Pegula. Foto: EPA

Po treh zmagah v skupinskem delu je v prvem polfinalu gladko s 6:2 in 6:1 ugnala rojakinjo Coco Gauff, tretjo nosilko. "Vse, kar sem si zadala, sem na igrišču tudi uresničila. Posebej pa se nisem obremenjevala s kakšnim slabšim servisom ali vrnjenemu udarcu ter sem se skušala čim več gibati, saj je veter kar nagajal. Ampak to me ni motilo," je povedala Pegula.

Drugi polfinale je že na začetku prekinil dež. Prva igralka sveta Arina Sabalenka iz Belorusije in druga na lestvici WTA, Poljakinja Iga Swiatek, sta odigrali le tri nize, preden ju je po 19 minutah pri vodstvu Poljakinje z 2:1 dež pregnal z igrišča.

Nadaljevali bosta dan pozneje, njun obračun je tudi boj za prvo mesto na svetu ob koncu sezone. Sabalenka si ga bo zagotovila že v primeru zmage v polfinalu, Poljakinja mora dobiti turnir, da se ponovno povzpne na čelo WTA.

Swiatek bo imela precej težje delo, saj mora po morebitni zmagi v polfinalu nato dobiti še zaključni dvoboj, v katerem je že zelo vroča Pegula. Ta na tem turnirju ni izgubila niti niza.

Pegula izločila rojakinjo Gauff

CANCUN (Ž)
(9.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Polfinale:
PEGULA (ZDA/5) – GAUFF (ZDA/3)
6:2, 6:1

SABALENKA (BLR/1) – SWIATEK (POL/2)
* 1:2, -:-
* – prekinjeno zaradi dežja