Jessica Pegula. Foto: EPA
Jessica Pegula. Foto: EPA

V tretjem obračunu skupinskega dela je premagala Grkinjo Mario Sakari s 6:3 in 6:2. V sobotni polfinale se je uvrstila že prej po zmagah nad Belorusinjo Irino Sabalenko in Kazahstanko Jeleno Ribakino.

Sabalenka še zmago oddaljena od prvega mesta
Sabalenka je druga polfinalistka, potem ko je v neposrednem obračunu za nastop med najboljšimi štirimi premagala Kazahstanko Jeleno Ribakino s 6:2, 3:6 in 6:3.

Tedaj bosta še zadnja dvoboja tudi v drugi skupini. Poljakinja Iga Swiatek, ki si je že zagotovila zaključne boje, bo igrala proti Tunizijki Ons Jabeur, Američanka Coco Gauff pa bo v dvoboju s Čehinjo Marketo Vondroušovo odločala o zadnji potnici v polfinale.

V Cancunu sta tekmici igrali za nastop v polfinalu, dvoboj pa je trajal dva dni, potem ko je bil ponoči prestavljen zaradi nevihte. Boljša je bila Sabalenka, ki je že ob prekinitvi vodila s 6:2, 3:5. Ribakina je dobila prvo današnjo igro, nato pa je bila v tretjem po skupno dveh urah in 34 minutah boljša prva igralka sveta.

Da bi si prvo mesto na lestvici WTA zagotovila tudi ob koncu sezone, bi morala 25-letnica iz Minska zaigrati v finalu. Prvo mesto ji lahko odvzame le Poljakinja Iga Swiatek.

Pegula blesti na zaključnem turnirju v Cancunu

Zaključni turnir WTA, Cancun
(9.000.000 am. dolarjev, trda podlaga)

Skupina Bacalar, 3. krog:
PEGULA (ZDA/5) – SAKARI (GRC/8)
6:3, 6:2

SABALENKA (BLR/1) - RIBAKINA (KAZ/4)
6:2, 3:6, 6:3

Vrstni red: Pegula 3, Sabalenka 2, Ribakina 1, Sakari 0 točk.