Angelique Kerber in Alexander Zverev sta se veselila zmage na pokalu United. Foto: Reuters
Angelique Kerber in Alexander Zverev sta se veselila zmage na pokalu United. Foto: Reuters

Najprej je Iga Swiatek s 6:3 in 6:0 premagala povratnico na teniška igrišča po porodu Angelique Kerber.

V drugem posamičnem obračunu pa je Alexander Zverev s 6:7 (3), 7:6 (6), 6:4 po treh urah in dveh minutah ugnal Huberta Hurkacza za izenačenje na 1:1 v zmagah.

Odločil je obračun mešanih dvojic, v katerem sta Zverev in Laura Siegemund še tretjič zapored v izločilnih bojih premagala tekmeca. Tokrat sta bila boljša od naveze Hurkacz - Swiatek s 6:4, 5:7 in 10:4 v odločilnem nizu.

Zvereva ni ustavil tudi pozen zaključek polfinalnega obračuna proti Avstraliji, ki se je končal precej prek polnoči po odločilni tekmi mešanih dvojic z 2:1. V prvem polfinalu so Poljaki premagali Francijo s 3:0.

Zverev bo z nastopi na pokalu United na ponedeljkovi lestvici ATP med posamezniki napredoval na šesto mesto in preskočil Grka Stefanosa Cicipasa.

Dimitrov v odlični formi na začetku leta
Grigor Dimitrov je v Brisbanu osvojil deveti naslov v karieri in prvega po letu 2017. V finalu je premagal Danca Holgerja Runeja s 7:6 in 6:4.

V zelo tesnem finalu je drugi nosilec Dimitrov premagal 12 let mlajšega prvega nosilca. Po zelo dobrem koncu sezone 2023 Bolgar tako leto 2024 začenja z zmago. Dimitrov se bo povzpel na 13. mesto lestvice ATP, Rune ostaja na osmem.

Dimitrov odlično začel sezono v Brisbanu

Coco Gauff v napetem finalu strla Svitolino
Coco Gauff je v finalu turnirja WTA v Aucklandu ubranila naslov in premagala Ukrajinko Elino Svitolino s 6:7 (4), 6:3 in 6:3.

19-letna Američanka, ki je septembra v New Yorku osvojila prvi turnir za grand slam v karieri, je za sedmi naslov v karieri potrebovala dve uri in 35 minut. Pred finalom ni oddala niti niza, prejšnje štiri dvoboje je dobila v dveh hitrih nizih.

Druga nosilka Svitolina pred finalom ni bila prepričana, ali bo lahko igrala zaradi bolečin v hrbtu in gležnju, ki so jo pestile po sobotnem polfinalu.

Ribakina oddala Sabalenki le tri igre
Jelena Ribakina je zmagovalka turnirja WTA v Brisbanu. Četrta igralka sveta je v finalu s 6:0 in 6:3 premagala Arino Sabalenka. Kazahstanka je za gladko zmago nad Belorusinjo, ki je pred tem nanizala 15 zaporednih zmag, potrebovala malo več kot 70 minut.

Z zmago je v Moskvi rojena igralka osvojila šesti naslov WTA v karieri. "Želim čestitati Arini za odličen teden in odlično lansko sezono in upam, da se spet srečava v Melbournu," je po slavju dejala 24-letna zmagovalka.

Tamara Zidanšek ostala brez glavnega turnirja v Hobartu
Tamara Zidanšek je izpadla v kvalifikacijah na turnirju v Hobartu. S 6:1 in 6:3 je bila boljša Slovakinja Anna Kaorlina Schmiedlova.

Jelena Ribakina v izjemni formi na začetku teniške sezone

Brisbane (ATP, 250):
DIMITROV (BLG/2) – RUNE (DAN/1)
7:6, 6:4

Hongkong (ATP, 250):
RUBLJOV (RUS/1) – RUUSUVUORI (FIN)
6:4, 6:4

Brisbane (WTA, 500):
RIBAKINA (KAZ/2) – SABALENKA (BLR/1)
6:0, 6:3

Auckland (WTA, 250):
GAUFF (ZDA/1) – SVITOLINA (UKR/2)
6:7, 6:3, 6:3


Sydney:
POLJSKA - NEMČIJA 1:2

Swiatek - Kerber 6:3, 6:0
Hurkacz - Zverev 7:6, 6:7, 4:6
Hurkacz/Swiatek - Siegemund/Zverev 4:6, 7:5, 4:10