Tamara Zidanšek. Foto: Reuters
Tamara Zidanšek. Foto: Reuters

Tako polfinalni kot finalni tekmici sta dvoboj predali še pred začetkom. 26-letna Konjičanka je na turnirju, ki sicer ne spada na najvišjo raven turnirjev WTA, nastopila tudi med posameznicami in izpadla v drugem krogu proti drugopostavljeni Italijanki Elisabetti Cocciaretto.

Od Slovenk je med posameznicami nastopila tudi Dalila Jakupović in izpadla v prvem krogu proti Brazilki Lauri Pigossi. Zidanšek, trenutno 118. igralka lestvice WTA, se je nato posvetila nastopom med dvojicami. V prvem krogu sta z Bondar premagali Jakupović in Romunko Irino Bara. Slovenka in Madžarska sta nato v četrtfinalu dosegli še eno zmago, kar je bilo dovolj za turnirsko slavje, drugo za Zidanšek na tej ravni turnirjev WTA. Na višji ima med dvojicami štiri zmage.

V finalu bi se morala Zidanšek skupaj z Bondar pomeriti proti Pigossi in Poljakinji Katarzyni Piter, a sta tekmici odpovedali nastop. Še pred tem sta pred polfinalnim obračunom dvoboj brez boja predali Argentinka Nadia Podoroska in Britanka Francesca Jones, ki se bosta danes med seboj udarili v finalu posameznic.

Zidanšek in Bondar sta za zmago v San Luis Potosiju prejeli okoli 2300 evrov denarne nagrade. Zidanšek bo prihodnji teden nastopala v kolumbijski prestolnici Bogoti, kjer jo v prvem krogu turnirja serije WTA 250 čaka nastop proti Američanki Hailey Baptiste.