Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Razočaranje ESČP: Tožbe slovenskih ribičev proti Hrvaški neutemeljene. Ministrica ribičem obljublja pomoč.

Evropsko sodišče za človekove pravice je odločilo, da so tožbe slovenskih ribičev proti Hrvaški zaradi izdajanja kazni za ribolov v Piranskem zalivu, nedopustne. Ribiči pravijo, da so odločitev pričakovali, ministra Arčon in Čalušić odločitev obžalujeta.

192

Evropa Fico po večurni operaciji pri zavesti, njegovo zdravstveno stanje še vedno zelo resno

Slovaški premier Robert Fico, ki je po hudih poškodbah v poskusu atentata prestal večurno operacijo, je znova pri zavesti, a je njegovo stanje še vedno zelo resno. Medtem so v državi poostrili varnostne ukrepe in varovanje političnih funkcionarjev.

42

Brežice in Središče ob Dravi Upravno sodišče zavrglo tožbi občin glede načrtovanih azilnih domov

Upravno sodišče je zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi, ki sta zaradi odločitve vlade, da na njunem območju vzpostavi začasna azilna domova, sprožili upravna spora.

Ob osmih Tanja Fajon: Za zdaj ni niti kančka upanja za civilno prebivalstvo v Gazi

Nič ne kaže na skorajšnji konec vojaške operacije v Gazi, o mirovnem sporazumu ni ne duha ne sluha, mirovna pogajanja se bodo morda nadaljevala v nekaj tednih, je v oddaji Ob osmih povedala zunanja ministrica Tanja Fajon.

22

Liga NBA Novi Luka utišal dvorano in dežurne kritike

Majice s podobo Luke Dončića z dudo v ustih in vzkliki celotne dvorane v Oklahoma Cityju "Luka je zanič" so dodatno podžgali slovenskega superzvezdnika, ki je z eno svojih najboljših predstav v končnicah utišal tudi kritike v Dallasovih navijaških vrstah.

115

Novice

Azija Ši zagotovil Putinu: Kitajska bo vedno dober partner Rusije

Kitajski predsednik Ši Džinping je v Pekingu sprejel ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki mu je zagotovil, da bo Kitajska vedno dober partner Rusije, ob tem pa obljubil pomoč pri poživitvi njunih držav.

151

Evropa Vozilo s prebežniki po begu pred policijo trčilo v zid, umrli štirje ljudje

V hudi prometni nesreči pri Sinju so umrli štirje tuji državljani, še pet jih zdravijo v splitskem kliničnem centru. Osebno vozilo s prebežniki, ki jih je prevažal državljan Madžarske, je zletelo s ceste med poskusom pobega, je pojasnila hrvaška policija.

Primorje KPK ugotovil kršitev načela nasprotja interesov v primeru divaškega podžupana

Komisija za preprečevanje korupcije je v primeru podžupana občine Divača Maria Benkoča ugotovila nasprotje interesov. Benkoč je namreč sodeloval v postopku javnega natečaja, v katerem je bila izbrana kandidatka, s katero ima sam osebne in poslovne stike.

2

Šport

Liga NBA Dončić s trojnim dvojčkom v Oklahomi popeljal Dallas na prag finala Zahoda

Košarkarji Dallasa so na peti tekmi polfinala Zahoda odigrali najboljšo tekmo v seriji. Oklahoma ni imela odgovora na odlično obrambo Mavericksov. Luka Dončić je s trojnim dvojčkom zrežiral veliko zmago (92:104) za vodstvo s 3:2 v zmagah.

504

Športni SOS Kanada po 44 letih v eni tretjini prejela kar pet golov

Avstrijskim hokejistom je v torek uspel velik podvig, saj so na svetovnem prvenstvu Kanadi odščipnili točko, hkrati pa so po več kot 40 letih postali prva reprezentanca, ki je javorjevim listom v eni tretjini zabila pet golov.

2

EP v Tacnu Brez finala v kajakaškem krosu za slovenske predstavnike

Na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Tacnu so podelilli medalje v novi olimpijski disciplini - kajakaškem krosu. Zlati kolajni sta osvojila Švicarka Alena Marx in Britanec Joseph Clarke.

1

Giro, 12. etapa Hribčki ob jadranski obali priložnost za ubežnike

Karavana na Dirki po Italiji se ob jadranski obali pomika proti severu. Danes je na sporedu 12. etapa od Martinsicura do Fana v dolžini 193 kilometrov. Označena je za hribovito.

3

Večer šampionov Foto: Sprehod junakov zime po zlati preprogi

Smučarska zveza Slovenije je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani organizirala Večer šampionov. Na tradicionalnem srečanju so počastili uspehe ter dosežke junakov in junakinj zime v pretekli sezoni.

25
Oglasno sporočilo

Rama Crema - inovacija na trgu rastlinskih izdelkov v Sloveniji

Upfield, globalni vodja v proizvodnji rastlinskih živilskih izdelkov, predstavlja dve novosti na slovenskem trgu - rastlinski alternativi sladki smetani: Rama Crema 15% za juhe in omake ter Rama Crema 31% za stepanje in pripravo sladic.

DP v košarki Cedevita Olimpija šele v zadnji četrtini malce lažje zadihala

Košarkarji Cedevite Olimpije so v Šenčurju pričakovano zmagali na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva, a so se morali zanjo precej potruditi, saj je domača zasedba večji del tekme dihala za ovratnik zeleno-belim. Na koncu je bilo 86:98.

4
Več

Kultura

Oder Juan Mayorga: "Gledališče ustvarjamo tudi za tiste, ki nikoli ne bodo prišli na predstavo"

Prejšnji mesec je Ljubljano obiskal eden izmed vodilnih sodobnih španskih dramatikov, Juan Mayorga. V pogovoru s študenti hispanistike je med drugim spregovoril o pomenu politično angažiranega gledališča in nujnosti upora proti poskusom cenzure.

6

Dediščina Kitajsko-francosko sodelovanje pri obnovi Notre-Dame in zaščiti glinenih vojakov

Kitajski konservatorji iz mavzoleja cesarja Čin Ši Huangdija, ki deluje kot muzej, in njihovi francoski kolegi so napovedali sodelovanje pri obnovi katedrale Notre-Dame in zaščiti znamenitih glinenih vojakov, odkritih pri grobnici omenjenega cesarja.

3

Jezik Jezikovni pogovori: Jezikovne premene in prevzemanje iz tujih jezikov

V javni razpravi je četrto poglavje novega pravopisa Pravopis 8.0 z naslovom Glasovno-črkovne premene, ki je novo, saj jih niso prinašala nobena pravopisna pravila do zdaj.

2
Več

Zabava in slog

Znani David Copperfield se spoprijema z obtožbami več žensk

Iluzionista Davida Copperfielda 16 žensk obtožuje neprimernega vedenja in spolnih prestopkov. Nekatera od kaznivih dejanj, ki segajo v obdobje med koncem 80. let prejšnjega stoletja in letom 2014, naj bi se zgodila, ko so bile tožnice še mladoletne.

1

Znani Poslovila se je Gudrun Ure, znana kot Superbabica

Pri 98 letih je na svojem domu v Londonu umrla Gudrun Ure, zvezda priljubljene otroške oddaje Superbabica, ki je televizijske zaslone polnila med letoma 1985 in 1987. Najbolj znano vlogo svoje kariere je škotska igralka prevzela, ko je bila stara 59 let.

7

Moda Vrača se legendarna modna revija Victoria's Secret

Po večletnem premoru se bodo jeseni supermanekenke z velikanskimi krili v dragem spodnjem perilu spet sprehodile po modni stezi. Znamka Victoria's Secret se je od leta 2019, ko so ji med drugim očitali zastarelo podobo, posvetila preobrazbi.

3

Avtomobilnost Avtomobil se ustavi prej kot motor

Odgovor na vprašanje preteklega tedna – ki se je glasilo: Kdo se ustavi prej – avtomobil ali motor? – je avtomobil!

8

Ture avanture Na Slovenski turistični borzi letos več kot 150 tujih agencij, več kot pol agentov je na borzi prvič

Bled v teh dneh gosti 26. Slovensko turistično borzo, ki jo organizira Slovenska turistična organizacija (STO) in je največji poslovni dogodek slovenskega turizma. Letos se je udeležuje 154 tujih podjetij iz 33 držav.

Oglasno sporočilo

Želite boljše pakete in nižje cene? Preklopite na HoT

Ste že kdaj prejeli obvestilo, da se vaš paket mobilne telefonije ali interneta draži, pa niste mogli storiti kaj veliko, saj ste bili še vedno v obdobju vezave, menjava paketa pa bi prinesla dodatne stroške? Ste se počutili opeharjene?

Evrovizija še vedno odmeva Izrael potrdil, da je organizirano "spodbujal h glasovanju", pritožbe proti EBU-ju se širijo

Dogajanje na letošnji Evroviziji še vedno razburja. Nizozemska javna televizija vztraja, da je izraelsko delegacijo organizatorjem dvakrat prijavila zaradi neprimernega vedenja, a se ni nič zgodilo. Izrael je medtem potrdil organizirano zbiranje glasov.

83
Več

Uredniški izbor

Hrana Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

77

Zeleni dogovor Zeleni prehod v središču predvolilne kampanje, a žal kot demonizirana tema

"To je enako, kot če otrokom dajemo samo sladkarije, ne pa zdrave hrane," neukrepanje v podnebni krizi primerja Senka Šifkovič iz Umanotere. A zeleni prehod pred tokratnimi EU-volitvami žal postaja "degradirana tema", na kateri se razraščajo populizmi.

219

Karavana se seli v Švico Nemo na krilih glasov strokovnih žirij "strl kodo" in osvojil 68. Evrovizijo

Zmagovalka Evrovizije 2024 je Švica oz. v njenem imenu Nemo s skladbo The Code. Na drugem mestu je končal Hrvat Baby Lasagna. Predstavnica Slovenije Raiven se je na koncu uvrstila na 23. mesto.

1345

Intervju Leto dni vojne v Sudanu: Od boja za oblast do mednarodnih razsežnosti konflikta

Da bi se konflikt v Sudanu lahko končal, je treba najprej prisiliti tuje sile k prenehanju vmešavanja in pošiljanja orožja, je ob letu dni vojne v Sudanu dejal sudanski politični analitik Hamid Khalafallah.

51
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

3

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov