Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Čas za Manco Košir • oddaje

Čas za Manco Košir Ljubezen

08.06.2016

»Zdaj torej ostajajo vera, upanje, ljubezen, to troje. Največja od njih pa je ljubezen,« piše v Svetem pismu o vrlini, s katero zaključujemo ciklus oddaj o krepostih in vrlinah. O ljubezni se bo gostiteljica Manca Košir pogovarjala s predsednico Slovenskega društva hospic Renato Roban in premišljevalcem, patrom Karlom Gržanom.

Čas za Manco Košir Upanje

01.06.2016

Upanje umre zadnje, je znana misel o tej pomembni vrlini, ki nam pomaga živeti. Kako upati ob hudi izgubi, kako z upanjem preseči trpljenje in bolečino? O tem bo gostiteljica Manca Košir razmišljala s sijočima gostoma: plesalko in voditeljico Nino Wabra Jakič in Alenom Kobilico, športnikom in podjetnikom.

Čas za Manco Košir Vera

18.05.2016

Verjamem, ne verjamem, verujem ali ne verujem so besede, ki jih izgovarjamo vsak dan. Kaj nam pomeni vera, v koga ali v kaj verujemo? O tem se bo gostiteljica Manca Košir pogovarjala z gostoma igralko Milado Kalezič in arhitektom Iro Zorkom. Vzemite si Čas za Manco Košir in razmišljanje o sedmih glavnih vrednotah in krepostih.

Čas za Manco Košir Zmernost

11.05.2016

Zmernost je danes skoraj neznana vrlina, a je ena najpomembnejših. Če bi jo živeli, bi lahko rešili sebe, naravo in svet. O tem se bo gostiteljica Manca Košir pogovarjala z gostoma Shano Flogie, psihološko astrologinjo in terapevtko, ter Izidorjem Gašperlinom, zakonskim in družinskim terapevtom.

Čas za Manco Košir Srčnost

04.05.2016

Gostiteljica Manca Košir razmišljanje o sedmih krepostih nadaljuje s srčnostjo. To je pomembna krepost, ki osmišlja življenje in nas povezuje v skupnost. Mančina gosta bosta pevka in doktorica psihologije Katarina Habe in novinar za za srčnost, Tone Petelinšek.

Čas za Manco Košir Čas za Manco Košir: Pravičnost

27.04.2016

Ga ni človeka, ki ne bi znal povedati, da se mu je kdaj zgodila krivica. Zato ker vsi dobro vemo, kaj je pravica, kaj pomeni vrlina pravičnost. In vendar svet še nikoli ni bil tako nepravičen, kot je danes. Kako je to mogoče? O tem se bo gostiteljica Manca Košir pogovarjala z bojevnikom za pravice staroselcev v Afriki Tomom Križnarjem ter tolmačko in glasbenico Branko Božič

Čas za Manco Košir Razumnost

20.04.2016

Po tem ko smo se soočili s sedmimi glavnimi grehi, je čas, da se v novem ciklu oddaj posvetimo krepostim in vrlinam. Manca Košir pač ne morem ostati pri grehih. Kreposti je treba gojiti za srečnost našega bivanja, je učil že Aristotel. Začenjamo s prvo vrlino, z RAZUMNOSTJO. Mančina gosta bosta filozof dr. Rok Svetlič in igralka Saša Pavček.

Čas za Manco Košir 7 smrtnih grehov

06.04.2016

Razprave in članki ponudijo na koncu še sklep. Kaj je bistvo sporočila. Gledalci si bodo nocoj lahko ogledali sklep oddaj o sedmih glavnih grehih: napuhu, pohlepu, pohoti, jezi, požrešnosti, zavisti in lenobi. Da še enkrat premislimo, o čem so oddaje govorile, in se spomnimo zanimivih gostov, ki so o grehih razmišljali. Prihajajo nove oddaje o krepostih in naši grehi naj ne bodo prehitro pozabljeni.

Čas za Manco Košir Lenoba

30.03.2016

Lenoba kot brezdelnost in apatija je greh, lenoba kot čas ustvarjalnost je rešitev za ta podivjani prehitri čas. A tanka je lahko črta ločnica med njima, vredna je premisleka. O takšni in drugačni lenobi bosta z gostiteljico Manco Košir razmišljala televizijski voditelj in odgovorni urednik Mario Galunič in pisateljica Desa Muck.

Čas za Manco Košir Zavist

16.03.2016

Če bi zavist gorela, bi bila Slovenija že požgana, pravijo mnogi. Da je zavist na Slovenskem še gosteje posejana kot drugod. Zakaj smo tako zavistni, kaj poganja ta hudi greh? O zavisti bosta z gostiteljico Manco Košir razmišljala igralka Polona Vetrih in pisatelj dr. Miha Mazzini.

Čas za Manco Košir Požrešnost

09.03.2016

Požrešnost je bila v starih časih hud greh. Danes o njej govorimo kot o motnji hranjenja. A človeštvo je v nevarnosti zaradi druge vrste požrešnosti. O njej je vredno razmišljati, nanjo je treba opozarjati. Za kakšno požrešnost gre? Mančina gosta sta režiserka in scenaristka Polona Sepe in fotograf Uroš Abram.

Čas za Manco Košir Jeza

02.03.2016

Naj vrže kamen, kdor se nikoli ne razjezi! Jeza je v srednjem veku veljala za smrtni greh, danes jo psihologi slavijo kot notranjo moč za premik. A kdaj je moč in kdaj razdiralna sila, ki ubija? Kaj jeza kaže in kaj skriva? O jezi bo gostiteljica Manca Košir razmišljala s TAO inštruktorico Anito Kajtezović ter književnikom in režiserjem Vinkom Möderndorferjem.

Stran 1 od 3
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov