Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Od blizu • oddaje

Od blizu Saša Lošić

03.05.2024

Odkar se je rodila zdaj že ponarodela uspešnica “Bolje biti pijan nego star”, je preteklo 32 let. Vmes so se zgodile strašne stvari, a pesem osemnajstletnika, ki jo je zložil v vojski, ostaja. In z njo okus prve zaljubljenosti, ki bo najbrž vedno enak. Plavi orkestar, zadnji dinozaver v regiji, je ponovno na turneji, gost Vesne Milek pa je frontman in skladatelj Saša Lošić.

Od blizu prof. dr. Uroš Ahčan

25.04.2024

Biti blizu, zares blizu, na televiziji, je iluzija. A lahko poskusimo. Priti bližje, čisto blizu, od blizu, včasih preblizu. Prvi na svetu je izvedel mikrokirurško tehniko rekonstrukcije dojk s 3-D modelom, iz videoposnetka se še vedno učijo kirurgi po svetu. Leta 2018 sta s kolegom prva na svetu s pomočjo 3-D modela ustvarila nos na podlakti in ga prenesla na obraz bolnice. Predstojnik oddelka za plastično, rekonstrukcijsko in estetsko kirurgijo in opekline na ljubljanskem UKC, predavatelj na medicinski fakulteti, predstojnik zasebne klinike, avtor številnih strokovnih knjig, pa tudi strasten ribič in bralec. Gost Vesne Milek je prof. dr. Uroš Ahčan.

Od blizu Marko Mandić

18.04.2024

Svoj poklic in svojo umetnost razume kot popolno predanost. V svojih vlogah je ves in scela: s srcem, z dušo, s krvjo in s svojim lastnim življenjem je zapisan igralski umetnosti, je o njem rekel režiser in pisatelj Vinko Moderndorfer. Vesna Milek se z Markom Mandićem pogovarja o lepoti, mejah, seksu, odru, umetnosti in goloti. In o ljubezni - v vseh oblikah.

Od blizu Magnifico

11.04.2024

Bil je marsikaj… Na filmu slikar, morilec, ljubimec. Na odru »seksi boy« v leopardjih hlačkah, arhetip belokranjskega Zelenega Jurija, poigraval se je s predsodki in prepeval »Magnifico je peder« in »Kdo je čefur?«, z vsako pesmijo je znal pritisniti na nevralgično točko v družbi. Gost Vesne Milek je Rober Pešut – Magnifico.

Od blizu Tereza Kesovija

04.04.2024

V njenih interpretacijah, ne glede na to, v katerem svetovnem jeziku poje, se čutijo radost in žalost, optimizem in neizmerna energija. Več kot 1000 posnetih pesmi, več kot 50 objavljenih albumov, uspešna kariera v tujini in glas, ki še vedno, že polnih 60 let, z enakim žarom osvaja občinstvo. Vesna Milek se od blizu pogovarja s Terezo Kesovijo.

Od blizu Jurij Zrnec

28.03.2024

Gost Vesne Milek je morda najbolj nadarjen slovenski komik, tudi imitator, kameleon, pevec, plesalec, pisec skečev, režiser in seveda igralec. V vseh teh vlogah je vstopal v naše dnevne sobe in skrbel za prvovrstno zabavo, potem pa je zavesa za nekaj časa padla. In ko se je spet dvignila, ga prav v teh dneh vidimo na odru Drame kot Kreonta v Antigoni. V pogovorni oddaji Od blizu se bo predstavil Jurij Zrnec, kot ga še ne poznate.

Od blizu Vlado Kreslin

21.03.2024

Nekaj je v njegovi glasbi, kar sproži hrepenenje, nostalgijo po nečem, kar je globoko vsajeno, arhetipsko, kar gre onstran časa in prostora. Vlado Kreslin je kot magnet za številne tuje in domače umetnike, ki jih neustavljivo vleče v njegovo orbito, kot bi čutili, da je v tej glasbi nekaj, kar jim lahko vrne navdih ali jim razširi krila.

Od blizu Vinci Vogue Anžlovar

14.03.2024

Človek, ki uteleša velike strasti, velike depresije, velike besede, velike škandale in velike filme. V tretjem letniku režije je v nekaj nočeh z dvema steklenicama tekile napisal scenarij Babica gre na jug, prvi celovečerni film v samostojni Sloveniji. Je tudi avtor glasbe in montažer zadnje verzije kratkega filma (A)torzija, nominiranega za oskarja, zdaj se pripravlja na snemanje filma Dedek gre na jug z Borisom Cavazzo v glavni vlogi. Gost Vesne Milek v oddaji Od blizu bo režiser, scenarist, skladatelj in igralec Vinci V. Anžlovar.

Od blizu Janez Škof

29.02.2024

Na odru se zdi, da njegovo telo nima meja, kot bi bil brez kože in brez kosti, elastičen, vznemirljiv. Lanskoletni dobitnik Borštnikovega prstana, potujoči trubadur, igralec, ki je vedno soustvarjalec svojega lika. V ljubljanski Drami nam govori o različni obrazih ljubezni v predstavi Pogovori o ljubezni, v kinematografe prihaja film Metoda Pevca »Jaz sem Frenk«, v katerem prvič igra naslovno vlogo. Pisateljica Vesna Milek se od blizu pogovarja z igralcem Janezom Škofom.

Od blizu Severina

15.02.2024

Nekateri jo vidijo kot Marilyn Monroe, drugi kot balkansko Madonno, saj je preigrala vse mogoče podobe in vloge: od seks simbola do zapeljivke, od Marije Magdalene do pretepene ženske in mučenice. Je estradnica, ki je svojo popularnost izkoristila tudi za rušenje predsodkov in nacionalizmov, hkrati pa je bila muza mednarodno uspešnih umetnikov, kot so Goran Bregović, slikar Dimitrije Popović, skladatelj Matija Dedić in Tomaž Pandur. Vesna Milek se od blizu pogovarja s Severino Kojić v prvem daljšem televizijskem intervjuju v Sloveniji.

Od blizu Goran Dragić

01.02.2024

K Vesni Milek prihaja poseben gost. Človek, ki je dvignil slovensko nacionalno samozavest in s svojo osebnostjo združil oba pola Slovenije, hkrati pa nam pokazal vrednote, kot so povezovanje, požrtvovalnost, čut za sočloveka. Na evropskem košarkarskem prvenstvu leta 2017 je kot kapetan nacionalne reprezentance povedel Slovenijo do zmage – Goran Dragić.

Od blizu Edward Clug

18.01.2024

Vesna Milek se bo v sredinem večeru od blizu pogovarjala s človekom, ki namesto barv, črnobelih tipk, slikarskega čopiča ali kiparskega dleta uporablja svoje telo. In telesa drugih. Letos praznuje četrt stoletja svojega ustvarjanja. Svetovno priznani koreograf, ki je mariborski balet postavil na plesni zemljevid Evrope - Edward Clug.

Stran 1 od 9
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov