Hyundaievi povezani avtomoili bodo že od prihodnjega leta ponujali vrsto storitev. Foto: Hyundai
Hyundaievi povezani avtomoili bodo že od prihodnjega leta ponujali vrsto storitev. Foto: Hyundai

Poleg tega njihovi inženirji razvijajo tudi tehnologije, ki bodo omogočale povezljivost za komunikacijo med avtomobilom in uporabnikom, infrastrukturo ter drugimi avtomobili. Nekatere od teh tehnologij bodo na voljo že prihodnje leto.

Povezava z internetom stvari
Ena od teh tehnologij je Connected Car Service Platform. Gre za osnovo za tehnologije v povezavi z internetom stvari, ki omogočajo povezavo s hišnimi aparati ter njihovo upravljanje na daljavo.

Sistem Car to Home bo potnikom v avtomobilu omogočal povezovanje s pametnim domom ter upravljanje različnih sklopov, kot sta denimo osvetlitev in ogrevanje stanovanja. Te funkcije bodo na voljo čez nekaj let, preprostejše Home to Car, ki bodo prek govornih ukazov omogočale denimo zagon motorja ali zaklepanje avtomobila, pa že prihodnje leto.

Z vgrajenim serviserjem
Poleg naštetega Hyundai za povezane avtomobile razvija tudi druge funkcije, med katerimi velja omeniti zlasti štiri. Proactive Caring analizira obrabo vozila ter število prevoženih kilometrov ter s predvidevanjem okvar prepreči nepotrebne poškodbe ter z njimi povezane postanke na servisih.

Smart Convenience omogoča nadgradnjo programske opreme na daljavo po vzoru pametnih telefonov. Cost Efficiency na podlagi voznih navad izdela profil voznika ter mu predlaga načine za zmanjšanje porabe, Connected Efficiency pa na podlagi podatkov, ki jih zbere na spletu, obvešča voznika in mu denimo glede na vremensko napoved svetuje, kdaj bi bilo pametno oprati vozilo.