Christina zna izbrati obleke, ki njene kipeče prsi še bolj poudarijo. Foto: EPA
Christina zna izbrati obleke, ki njene kipeče prsi še bolj poudarijo. Foto: EPA
Christina Hendricks
Kjer koli se pojavi, zbudi pozornost. Foto: EPA
Mad Men
Žensko zastopstvo serije Mad Men - January Jones, Elisabeth Moss, Kiernan Shipka in Christina Hendricks. Foto: EPA

Britansko združenje estetskih plastičnih kirurgov (BAAPS) ugotavlja, da se je lani število žensk, ki so si zaželele večjo košarico, v primerjavi z letom prej povečalo kar za deset odstotkov. Povedano drugače, lani se je zgodilo prvič, da je šlo pod nož za večje oprsje več kot 9.000 Britank. Kirurgi so prepričani, da ima pri tem skoku veliko "zaslug" privlačna rdečelasa igralka: "Christina Hendricks je naravnost čudovita in postava v obliki peščene ure je brez dvoma spet v modi."

Ne gane jih niti recesija
Povečanje prsi je bil vedno najbolj priljubljeni lepotni poseg na Otoku, zdravnike pa preseneča predvsem to, da ženskam ni težava odšteti funtov za tako potezo v zaostrenih gospodarskih razmerah, v katerih se je znašel svet. "Rast operacij v tako rekoč najhujšem obdobju recesije je resnično neverjetna, sploh če vemo, da je pred letom 2010 število tovrstnih operacij dolgo mirovalo," so še zapisali v združenju.

Leto 2010 je bilo izjemno uspešno tudi za Hendricksovo, ki so jo maja ženske bralke revije Esquire izbrale za "najbolj seksi žensko na svetu". Dva meseca pozneje pa je igralko, ki kar kipi od oblin in nosi oblačila velikosti 40, britanska ministrica za enakopravnost Lynne Featherstone razglasila za vzornico. Kritizirala je pretirano vitke manekenke, ki so navadne smrtnice pripeljale do "nezaupanja v svoje telo", in pela hvalo rdečelaski, ki v seriji igra tajnico Joan Harris.

"Bila sem nevidna"
"Christina Hendricks je preprosto neverjetna, družba potrebuje več takih vzornic. Sprva so vsi opazili le to, kako polno postavo ima, a to ne bi smelo biti tako redko."
Na to, da je bila taka postava pred leti prej njena ovira kot prednost, je opozorila tudi sama igralka, ki je dejala: "Ko sem se preselila v Los Angeles, sem se počutila, kot da sem nevidna. Kar naprej sem poslušala, da sem pretežka in da me je preveč skupaj, da bi mi dali glavne vloge."

A vse se je spremenilo z začetkom serije Mad Men, ki se dogaja v oglaševalski agenciji sredi 60. let Manhattna, ki so ji kritiki kot po tekočem traku začeli dajati odlične ocene, gledalci pa so jo vzeli za svojo. 35-letna Christina se mora zdaj otepati modnih podjetij, ki jo želijo "stlačiti" v svoje kreacije in posnemati zapeljivi modni videz serije.

Moški, ne pretiravajte
Hendricksova je pozvala tudi vse moške, ki so se poigravali z mislijo, da bi si kirurško zmanjšali prsi, kar je v zadnjem času precej opazen pojav, naj tega ne storijo. "Če smo zaljubljene v vas, smo zaljubljene tudi v vaše telo. Tudi če se vi ne počutite dobro taki, kot ste, vas imamo rade še naprej. Sprejmemo vse, ker gre pač za vas." Opozorila pa je tudi nežnejši spol pred pretiranim povečevanjem prsi: "Moški, ki kar naprej strmijo v vaše prsi, nikoli niso tudi moški, ki se vam zdijo privlačni."