Finalisti EME 2022 so: Batista Cadillac, July Jones, Sofia Stela, Manouche, David Amaro in LUMA. Foto: RTV SLO
Finalisti EME 2022 so: Batista Cadillac, July Jones, Sofia Stela, Manouche, David Amaro in LUMA. Foto: RTV SLO

Tri zmagovalce je izbrala petčlanska strokovna žirija, tri pa je prek telefonskega glasovanja izbralo občinstvo.

Gostitelja vseh treh večerov sta voditeljica Melani Mekicar ter glasbenik in pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin. Foto: Adrijan Pregelj
Gostitelja vseh treh večerov sta voditeljica Melani Mekicar ter glasbenik in pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin. Foto: Adrijan Pregelj
Sorodna novica Šest skladb, ki so prejele največ glasov občinstva in žirije

Prvi predizbor je odprla July Jones. Pevka, tekstopiska in producentka, ki sicer živi v Londonu, je prvič nastopila na slovenskem odru, predstavila se je s skladbo Girls Can Do Anything. David Amaro je v baladi z naslovom Še vedno si lepa pel o tem, kako grenkosladka je ljubezen. Rockovska zasedba iz Kranja Le Serpentine, ki skupaj ustvarja že okoli deset let, stavi na skladbo Tud teb se lahk zgodi. Bowrain & Brina, skladatelj in vokalistka, pri pesmi Čas je sodelujeta prvič, na odru pa so se jima pridružili tudi štirje člani mešanega pevskega zbora Veter. Peta na vrsti sta bila zmagovalca EME freš – dvojec LUMA sestavljata Lucija Harum in Martin Vogrin, ki pojeta pesem All In.

Bojan Cvjetićanin s petjem odprl EMO 2022

Drugo polovico nastopov je začela še ena zmagovalka izbora EMA freš – Stela Sofia, s 16 leti najmlajša tekmovalka, ki se v svoji pesmi Tu in zdaj "osredotoča na trenutek, ki se dogaja zdaj". Jonatan Haller, ki živi tako v Sloveniji kot tudi na Portugalskem, pravi, da je pesem Obzorje zelo intimna, kot neka izpoved. Šestčlanska skupina Batista Cadillac v pesmi Mim pravil pravi, "da bi se ta lahko brala kot nekakšna instrukcija zapeljevanja – mimo pravil, da se pride do cilja". Zala Smolnikar – Z Á L I se je predstavila s skladbo V ogledalu, glasbo, besedilo in aranžma zanjo je napisala sama. Zadnja je na oder stopila skupina Manouche, z ljubezensko skladbo Si sama? je poskrbela za poskočne ritme.

Vse novosti, povezane z izborom EMA 2022, lahko spremljate tudi na uradni spletni strani in na družbenih omrežjih Instagram, Facebook, YouTube in TikTok.

Nastopajoči v drugem predizboru
Prihodnjo soboto se bodo za mesta v finalu potegovali Mia Guček Independiente, Gušti feat. Leyre – Nova romantika, Klara Jazbec Chasing Dreams, Vedran LjubenkoH2O dieta, Leya LeanneNaked, LPS Disko, AnabelTendency, BQLMaj, HauptmanSledim in Eva MoškonKliki.

V velikem finalu 12 nastopajočih
V finalu izbora slovenskega predstavnika na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije se bo tako predstavilo 12 skladb, ki so najbolj prepričale v obeh predizborih. Katera bo zmagovalna, boste izvedeli v soboto, 19. februarja. Neposredni prenos bo od 20.20 naprej na TV SLO 1, Valu 202, Radiu Maribor, Radiu Koper in www.rtvslo.si. Zmagovalna skladba bo določena na podlagi telefonskega glasovanja in glasovanja petih žirij v razmerju 50-50.

EMA 2022, 1. predizbor

Foto: Adrijan Pregelj
Foto: Adrijan Pregelj