LPS na turkizni preprogi. Foto: Reuters
LPS na turkizni preprogi. Foto: Reuters

Po napornem tednu tehničnih vaj je ceremonialni sprejem vseh nastopajočih poskrbel za oddih, vendar ne za dolgo. Že v torkovem polfinalu se bo bojevalo 16 tekmovalcev in tekmovalk, med njimi tudi slovenski predstavniki. Dan prej jih čaka generalka za žirije nastopajočih držav, ki bodo podale svoje glasove, vredne polovico končnega rezultata.

Novinarska vprašanja pred baročno palačo so se pri naši skupini vrtela predvsem okrog zvočne plati pesmi Disko. V intervjuju za italijansko televizijo RAI so pojasnili, da izbira diskoglasbe osemdesetih let ustreza vsem članom skupine, zato so lahko pesem kljub razlikam v glasbenih okusih vsi dodelali do različice, ki jo bomo pod zaporedno številko pet slišali v polfinalnem nastopu.

Uradno odprtje letošnjega tekmovanja za pesem Evrovizije

Zmago napovedujejo Ukrajincem

V letošnji izvedbi tega glasbenega dogodka leta so favoriti sicer Ukrajinci Kalush Orchestra, ki jim stavnice napovedujejo prepričljivo zmago. Govor je namreč o protestnem glasovanju proti ruski invaziji, ki bo zagotovo zaznamovala kultno tekmovanje. Ne nazadnje je mednarodni konflikt že vplival na tokratno izvedbo, spomnimo, ruska predstavnica Julia Samojlova nima pravice nastopiti v torinski areni Palasport Olimpico.

Evrovizija na RTV Slovenija

Neposredni prenos obeh predizborov in velikega finala boste lahko spremljali na TV Slovenija. Prenos prvega polfinala, kjer nastopa tudi LPS, vas čaka na TV Slovenija 2, jutri ob 21. uri. Druga polfinalna oddaja bo prav tako na sporedu na drugem programu, v četrtek ob 21.00.

Veliki finale bo na prvem programu
, v soboto, prav tako ob deveti uri.

Na radijskih valovih bodo pesem Evrovizije spremljali kolegi na Valu 202, prav tako pa bomo v živo dogajanje spremljali na MMC-ju.