Po njenem mnenju za njeno razmerje z Muskom
Po njenem mnenju za njeno razmerje z Muskom "ni nobene oznake". "Verjetno bi ga poimenovala moj fant, a sva zelo fluidna. Živiva v različnih hišah. Sva najboljša prijatelja. Ves čas sva v stiku." Foto: AP

Medtem ko se nekateri v glasbeni industriji borijo proti lažnim vokalom, proizvedenim z umetno inteligenco, obstajajo tudi izjeme. Grimes, s pravim imenom Claire Elise Boucher, je na družbenih omrežjih objavila fotografijo članka o pesmi Heart on My Sleeve, ki so jo ustvarili s pomočjo umetne inteligence in simulira glasbo Draka in The Weeknda. Ta je v zadnjem času namreč burila duhove, postala viralna, a so jo kmalu umaknili z vseh pretočnih platform.

Ob tem je pripisala, da ne bi imela nič proti, če bi na tak način ustvarili pesem z njenim vokalom. "Zdi se mi kul, da si združen s strojem in všeč mi je ideja, da se uničijo avtorske pravice, da bi vsa umetnost bila odprta in prosto dostopna," je zapisala zvezdnica.

"Lahko uporabljate moj glas brez strahu pred kaznijo," je zagotovila 35-letnica, ki ne "spada" pod nobeno založbo in tako nima pravnih obveznosti.

Obenem je glasbenica, ki ima z ustanoviteljem Tesle in lastnikom Twitterja Elonom Musom dva otroka, predlagala, da si za vsako uspešno pesem, ustvarjeno z umetno inteligenco, ki uporablja njen glas, deli 50 odstotkov avtorskega honorarja. Dodala je, da gre za enak dogovor, kot velja za vse druge umetnike, s katerimi sodeluje.