Zasedba Kalush Orchestra je osvojila evropsko občinstvo. Foto: EPA
Zasedba Kalush Orchestra je osvojila evropsko občinstvo. Foto: EPA

Glasbenim ljubiteljem se bodo predstavili v petek, to bo obenem tudi njihov prvi koncert na Otoku, piše Guardian. Pevec skupine Oleg Psjuk je dejal: "Glastonbury je popolno prizorišče za naš prvi koncert na britanskih tleh, upamo, da bo za tem sledilo še več nastopov. Hvaležni smo za vso podporo, zato na festivalu pripravljamo tudi zelo posebno ukrajinsko presenečenje. Počakajte in boste videli, o čem govorim."

Zanimivo, da bo na Glastonburyju nastopila še ena ukrajinska zasedba, ki se je predstavila na evrovizijskem odru. Gre za skupin Go_A, ki je lani na festivalu s pesmijo Shum osvojila peto mesto. Obe skupini imata namreč skupnega člana, Ihorja Didenčkuka, in tudi podoben glasbeni slog, saj oboji v glasbo vpletajo tako sodobne vplive kot tradicionalni ukrajinski zvok.

"Upamo, da bo EBU spremenil svojo odločitev"

Kalush Orchestra so izrazili tudi razočaranje ob novici, da bo Evrovizija prihodnje leto zaradi varnostnih razlogov najverjetneje potekala v Združenem kraljestvu in ne v Ukrajini, državi zmagovalki, kot je to običajno.

"Odločitev Evropske radiodifuzne zveze nas je zelo presenetila. Resnično upamo, da jo je še mogoče spremeniti. Želimo si prirediti Evrovizijo v Ukrajini, naše oborožene sile bodo naredile vse, kar je v njihovi moči, da bi bil dogodek varen za vse. Dajte nam še nekaj časa in dokazali bomo, da lahko vse naredimo tako, kot je prav," je dejal Psjuk.

Kalush Orchestra je zmago na Evroviziji osvojila s skladbo Stefania, ki jo je Psjuk sicer posvetil svoji materi.