Andreju Hoferju bo v studiu štrene mešal mladi Primorec Sandi Morel, ki želi postati sovoditelj petkove oddaje. Foto: Služba za komuniciranje RTV Slovenija
Andreju Hoferju bo v studiu štrene mešal mladi Primorec Sandi Morel, ki želi postati sovoditelj petkove oddaje. Foto: Služba za komuniciranje RTV Slovenija

Enourna petkova večerna oddaja bo spremljala dogajanje na slovenskih glasbenih odrih, festivalske nagrajence, mlade sestave ter posameznike, ki s svojo avtorsko glasbo puščajo pečat v medijskem prostoru.

Vsakič se bosta srečala dva osrednja protagonista – predstavnika mlajše in starejše generacije, ki bosta v pogovoru z voditeljem Andrejem Hoferjem izmenjala poglede na glasbo, spomine, znanje in avtorske ideje ter omogočila vpogled v osebne odnose in družinske vezi.

Urednica oddaje je Ana Benkovič, z voditeljem Andrejem Hoferjem je tudi soscenaristka, režiser pa bo Aljaž Bastič.

Oddaja Glasbeni pozdrav bo prvič na sporedu v petek, 15. marca 2024, ob 20. uri, na TV SLO 1.

Gost prve oddaje bo Alfi Nipič, ki slavi 60 let glasbene poti. Na pogovornem kavču se mu bo pridružila Maša Frece, pevka v skupini Chicas in učiteljica petja. V oddaji bodo sodelovali tudi Prebrisani muzikanti ter akademsko izobražena glasbenika Eva Černe in Klemen Torkar z ljudsko skladbo, ki sta jo ponovno posnela.

Glasbeni pozdrav, 22. marca 2024
Gosta bosta Tjaša Hrovat Steklasa in njen mož Uroš, pridružil se jima še Janez Per, nekdanji župan Mengša, sicer pa član Alpskega kvinteta, s katerim se bližajo šestim desetletjem delovanja. V glasbenem tercetu Alpskega kvinteta sodeluje tudi Oto Pestner, ki je lani praznoval 55 let solistične kariere. Prisluhnili boste lahko tudi tenoristu Slovenskega okteta Timu Ribiču.