Foto: Reuters
Foto: Reuters

Leta 2022 je bila prva slovenska skladba šele na 48. mestu. A lani se je to povsem spremenilo, je sporočil direktor IPF-ja Viljem Hribar. V preteklem letu so bili namreč Joker Out s Carpe Diem na drugem mestu največkrat predvajanih skladb, ki so jih zavrtele radijske postaje.

V roke fantov Joker Out, ki na dogodku niso bili prisotni, saj v tujini snemajo novo ploščo, je po njihovem predstavniku šla nagrada IPF za največkrat predvajano slovensko skladbo v 2023, pa tudi nagrada za proizvajalca tega fonograma, saj so Carpe Diem izdali v samozaložbi.

Nagrado za najbolj predvajanega domačega izvajalca v preteklem letu na splošno je spet osvojila Nina Pušlar. Njena skladba Malo, malo je bila v skupnem številu predvajanj na desetem mestu, med prvih sto pa je imela še pesem Nina, Nina, Nina.

Podobno je imel med stotimi največkrat predvajanimi kar dve svoji skladbi tudi Žan Serčič: na 35. mestu Pusti mi spomin, na 67. mestu pa še Pijan od ljubezni.

Sicer je bilo med stotimi največkrat predvajanimi sedem slovenskih.

V skupnem številu se je na slovenskih radiih v letu 2023 največkrat zavrtela Miley Cyrus z uspešnico Flowers, ki ji sledijo Joker Out s Carpe Diem in Pink s Trustfall.

10 najbolj predvajanih skladb na slovenskih radiih:

1. Miley Cryus: Flowers
2. Joker Out: Carpe Diem
3. Pink: Ttrustfall
4. David Guetta & Anne-marie & Coi Leray: Baby Don't Hurt Me
5. Ed Sheeran: Eyes Closed
6. Purple Disco Machine X Kungs: Substitution
7. Taylor Swift: Antihero
8. Dermot Kennedy: Kiss Me
9. Davied Guetta ft. Bebe Rexha: I'm Good/Blue
10. Nina Pušlar: Malo, malo