Bruce Springsteen. Foto: Reuters
Bruce Springsteen. Foto: Reuters

74-letni pevec se je z zasedbo E Street Band v Phoenixu pred kratkim vrnil na oder, potem ko je septembra lani zaradi zdravstvenih težav odpovedal številne nastope in preložil svetovno turnejo. Med četrtkovim intervjujem z voditeljem radia E Street Radio Jimom Rotolom je Bruce Springsteen priznal, da je bil za prvi nastop po odmoru zaradi peptične razjede zaskrbljen, predvsem zaradi svoje pripravljenosti na nastop.

Letos ga čaka še 52 koncertov. Foto: MMC RTV SLO/Simone Di Luca
Letos ga čaka še 52 koncertov. Foto: MMC RTV SLO/Simone Di Luca

"Lahko vadiš petje, ampak tvoj glas na vajah ni enak. Nimaš tiste meje adrenalina, ki vokal res potisne na novo raven. Ko sem imel želodčne težave, je bila moja največja skrb ravno to, da nisem mogel peti," je povedal legendarni 74-letni roker. "Prepona me je tako bolela, da me je ubijalo, ko sem skušal peti," je še priznal v intervjuju. Dodal je, da je njegova nezmožnost petja trajala več mesecev, poleg tega pa je zaradi bolezni imel še veliko drugih težav. 20-kratni dobitnik nagrade grammy je pojasnil, da ga je bilo strah, če bo sploh še kdaj lahko pel. Nadaljeval je: "Tega občutka skoraj nisem zmogel prenesti in trajalo je nekaj časa, da so zdravniki rekli: 'Vse bo v redu.' Sprva tega nihče ni govoril, kar me je spravljalo ob živce in nazadnje sem našel nekaj odličnih zdravnikov, ki so me rešili. Lahko se jim samo zahvalim." Springsteen, ki naj bi ta konec tedna nastopil v Las Vegasu, je za Rotolo povedal, da se je ob vrnitvi na odre počutil "tako prekleto dobro".

Na srečo je "The Boss" s prvim nastopom opravil odlično. "Imeli smo čudovito množico in tudi skupina je igrala odlično. Mislil sem, da bodo morda utrujeni, da bom jaz utrujen, celo malo zarjavel. Ampak so bili fantje naravnost čudoviti, od prve pesmi naprej sem se počutil odlično," je še povedal pevec. ti morda malo utrujen, da si morda malo zarjavel. Povedal je še, da si boljšega uvoda v novo glasbeno poglavje ne bi mogel želeti, svojo energijo pa že usmerja v nastop v Las Vegasu. Po začetku v Phoenixu se bo turneja, na kateri glasbenika čaka 52 nastopov v 17 državah, sklenila 22. novembra v Vancouvru v Kanadi.