19-letnica namerava še letos izdati svoj prvenec. Foto: Twitter
19-letnica namerava še letos izdati svoj prvenec. Foto: Twitter
Ella Eyre
Mladi up britanskega petja se to poletje mudi na odrih z zasedbo Rudimental. Foto: Twitter

Britanka je tisto dekle, ki v zadnjih uspešnicah elektronske zasedbe Rudimental samozavestno obračunava z globinami in višinami v skladbah. Waiting All Night in Feel The Love sta zasedali vrhove britanskih lestvic na račun dekleta, ki odločno stopi pred mikrofon s hripavim glasom kot v zgodnjih jutranjih urah in z nasmehom vpraša: "Ali je bil moj glas slišati seksi?"

Pevka in avtorica besedil je pred kratkim podpisala za založbo Virgin/EMI. Na najstnico sta predvsem vplivali nekdanja diva r'n'b-ja Lauryn Hill in glas r'n'b-ja nigerijsko-nemškega rodu Nneka. V zadnjih letih je sodelovala z ustvarjalci uspešnic, kot so Farhad Samadzada (Nneka), Ross Golan (Justin Bieber, Nicki Minaj), Cutfather (Pixie Lott, Kylie Minogue), Jerry Abbott (Olly Murs), Eric Turner (Tine Tempah) in Chris Loco (Rita Ora).

Pozornost pa je nase pritegnila lani s sodelovanjem z britansko skupino Bastille pri njihovih dveh skladbah - No Angels (svojevrstna mešanica TLC No Scrubs in The XX Angels) in Free. Po skladbah, ki jih je posnela z zasedbo Rudimental, je z njimi šla na turnejo, na kateri so to poletje.

"Oh, ne bi mu rekla ravno poletje. Je sončno (smeh). Zelo je razburljivo in delavno. Komaj čakam na preostanek. Igram na vseh festivalih, ki sem jih hotela obiskati prej. In to je neverjetno," je dejala pred kratkim v pogovoru za TVMusic.

Njihove nastope spremljajo množice, ki tudi prepevajo in skačejo. "Ne moreš ostati hladen ob skladbah, ki nosijo tako močno sporočilo v besedilu in melodiji. Vpletena sem v to in želim si z njimi to deliti. Oni pa se odzivajo. Neverjetno je," je dejala Ella.

Mladi up britanske glasbe
Kritiki pravijo, da je bolj avtentična od Jessie J in prepričljivejša od Rite Ore. Ello označujejo za perspektivno pevko, katere napredek bo razburljivo spremljati. Le ujeti mora pravo ravnotežje med komercialo, brezbrižnostjo in domiselnostjo.

Pevka v teh dneh pripravlja tudi material za samostojni album, ki naj bi ga izdala v nadaljevanju leta. Poleg nastopov z Rudimental prireja tudi manjše samostojne koncerte.