YUNGBLUD želi tako ustvariti
YUNGBLUD želi tako ustvariti "fizični svet" zase in svoje oboževalce, pa tudi za "vsakogar, ki se želi pridružiti". Foto: AP

YUNGBLUDU ima previsokih cen vstopnic glasbenih festivalov, ki so iz leta v leto višje, vrh glave. Meni, da festivali postajajo nedostopni, čeprav bi morali biti namenjeni "zabavi in ​​ustvarjanju spominov", večina denarja pa tako ali tako ne konča v žepu izvajalcev.

Zato se je 26-letnik, čigar pravo ime je Dominic Richard Harrison, odločil, da bo kar sam ustanovil svoj, cenovno ugodnejši glasbeni dogodek. Določil je, da bo za enodnevni Bludfest treba odšteti 49,50 funta (okoli 57 evrov), poroča AP.

Festival bo 11. avgusta zavzel ikonično dvorano Milton Keynes Bowl v angleškem mestu Buckinghamshire, ki je v preteklosti gostila tudi Davida Bowieja in Green Day. Poleg gostitelja bodo na oder stopili tudi Lil Yachty, duo Soft Play, Nessa Barrett, Lola Young in Jazmin Bean. Vstopnice za dogodek so že šle v prodajo.

YUNGBLUD želi na ta način ustvariti "fizični svet" zase in za svoje oboževalce, pa tudi za "vsakogar, ki se želi pridružiti". "To bo varen prostor, kjer ljudje lahko slavijo ideologije te skupnosti – kjer so središče enotnost, individualnost in ljubezen. Želel sem ustvariti izkušnjo, kjer je lahko vsak popolnoma tak, kakršen je, izkušnjo, ki zabriše meje žanra, uniči omejitve domišljije, zmanjša korporativno sr**** in je namenjena združevanju ljudi," je še poudaril.

Ponuja tudi možnost "spoprijateljiti se" tistim, ki bodo prišli sami – pred dogodkom se lahko navdušenci povežejo na platformi Discord ali pa se na dan dogodka zberejo pri določenem šotoru.

Britanec upa, da bo koncept presegel meje Združenega kraljestva in bo zaživel tudi po različnih regijah po vsem svetu. "Močno verjamem v človečnost, ker vsak dan vidim, kaj ljudje naredijo drug za drugega na mojih koncertih," je dejal ustanovitelj Bludfesta, ki trenutno dela svoj četrti album – ta bo v nasprotju s prejšnjimi pozitivnejši, upanja mu ne dajejo le bližnji, temveč prav oboževalci.