Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Bližnji vzhod V izraelskem napadu na Rafo ubitih šest civilistov

V izraelskem bombardiranju mesta Rafa na skrajnem jugu Gaze je bilo v četrtek zvečer ubitih najmanj šest civilistov, več pa ranjenih.

Bližnji vzhod Turčija zaradi vojne v Gazi ustavlja vso trgovino z Izraelom

Dan po tem, ko je Izrael preprečil dostavo turške pomoči v Gazo iz zraka, je Turčija ustavila vso trgovino z Izraelom in kot razlog navedla poslabšanje humanitarnih razmer v palestinski enklavi.

80

Medijski akt "Sprejem akta o svobodi medijev je ob vseh pritiskih velik dosežek"

Akt o svobodi medijev, ki so ga sprejeli v tem sklicu evropskega parlamenta, je po mnenju strokovnjakov velik dosežek sam po sebi. "Evropska unija se področja medijev ni želela lotiti vse od svojega nastanka," pojasnjuje Marko Milosavljević.

95

Črna kronika V reki Kolpi našli človeško okostje

V reki Kolpi so med vejevjem našli zataknjeno človeško okostje. Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, sumljivih okoliščin trenutno ni, identiteta osebe za zdaj še ni znana. Po prvih ugotovitvah je bilo okostje v vodi že nekaj mesecev.

Prva liga Rogaška, finalist pokala Slovenije, ostala brez prvoligaške licence

Bo morebitni zmagovalec slovenskega pokala ostal brez nastopa v Evropi in tudi mesta v 1. SNL-ju? Nogometna zveza Slovenije je sporočila, da je bila vloga Rogaške za podelitev licence za igranje v Prvi ligi in Uefinih tekmovanjih zavrnjena.

32

Novice

Slovenija Fajon v Izrael in na Zahodni breg. Zavzema se za takojšnje premirje v Gazi.

Zunanja ministrica Tanja Fajon bo v nedeljo že drugič od začetka vojne v Gazi obiskala Izrael in Zahodni breg. S predstavniki obeh strani bodo skupaj ocenili in raziskali možnosti v smeri razrešitve bližnjevzhodnega konflikta.

7

Črna kronika Zagorela streha Hipermarketa Mercator v Celju

Zaradi kratkega stika na eni od sončnih celic je zagorelo na strehi Hipermarketa Mercator v Celju. Ogenj je uničil več kot 50 sončnih kolektorjev, so sporočili s Policijske uprave Celje.

4

Evropa V Srbiji se spominjajo strelskega pohoda na šoli pred letom dni

V Srbiji ob prvi obletnici smrtonosnega strelskega napada na osnovni šoli Vladislava Ribnikarja v Beogradu poteka spominski dan z vrsto dogodkov.

Šport

Dirka po Italiji Trasa že od uvodne etape pisana na kožo Tadeja Pogačarja

Šest ciljnih vzponov, dve dolgi vožnji na čas in makadamska etapa so vrhunci letošnje Dirke po Italiji, na kateri bo morala karavana opraviti z 42.900 višinskimi metri. Hribolazenja bo 8500 metrov manj kot v prejšnji izvedbi Gira.

SOS odmev Pogačar za MMC: Sem prvi favorit. Na žalost ali pa na srečo.

"Nositi majico od prvega do zadnjega dneva je nekaj nepredstavljivega. Sam si tega ne predstavljam in tudi nimam takega načrta, četudi bi bil zelo suveren. Treba je razmišljati z glavo, tako nase kot na ekipo," je prepričan Tadej Pogačar.

52

NBA Indiana in New York s 4:2 v drugi krog končnice

Pacersi in Knicksi se bodo spopadli v polfinalu Vzhodne konference. Indiana je suvereno s 120:98 dobila šesto tekmo z Milwaukeejem, medtem ko je New York po napeti končnici s 118:115 četrtič zmagal proti Philadelphii.

117

Kolesarstvo Posel je sklenjen, rdeči biki v imenu Rogličeve ekipe od Toura dalje

Ob predstavitvi načrtov nemške ekipe na Dirki po Italiji je dosedanji večinski lastnik Ralph Denk potrdil, da je Red Bull prevzel 51-odstotni delež in se bo ekipa od začetka Dirke po Franciji imenovala Red Bull Bora Hansgrohe.

17

SP v hokeju Slovenci v Bolzanu ob 16.00 proti Japoncem

Po drugem dnevu tekmovalnega premora se hokejski boji v Bolzanu nadaljujejo. V četrtem krogu SP-ja Divizije I, skupine A igra Slovenija proti Japonski. Neposredni prenos na TV SLO 2/MMC-ju ob 15.50. Zmaga risom odpira vrata napredovanja.

13
Oglasno sporočilo

Kapitalski trgi v letu 2024: v 77 trgovalnih dneh do več kot 9 % donosa

Leto 2024 je leto, ko bo 47 % svetovne populacije sodelovalo na volitvah. V prihodnjih mesecih se bodo zvrstile volitve v Indiji in volitve v Evropskem parlamentu, na ameriški kapitalski trg pa imajo največji vpliv ameriške predsedniške volitve.

Euro 2024 Francija v Nemčiji brez Lucasa Hernandeza

Nogometaš Pariza Saint-Germaina Lucas Hernandez si je na sredni tekmi lige prvakov z Dortmundom strgal sprednjo križno vez v levem kolenu. Posledično je levi bočni branilec ostal brez nastopa za Francijo na bližajočem evropskem prvenstvu.

1
Več
Mobile

Kultura

Razstave Amedeo Modigliani kot umetnik, ki svoj pogled usmerja v emancipirano žensko

V mestu Potsdam v bližini Berlina je na ogled razstava Modigliani: Sodobni pogledi, za katero so njegove slike posodili muzeji v Parizu, Washingtonu, New Yorku in Londonu. Gre za razstavo, ki ponuja nov pogled na ženske akte tega italijanskega slikarja.

Film Juliette Binoche je na čelu Evropske filmske akademije nasledila Agnieszko Holland

Francoska igralka Juliette Binoche je s 1. majem uradno nastopila funkcijo predsednice Evropske filmske akademije. Nova predsednica je bila izbrana po tem, ko se je poljska režiserka Agnieszka Holland letos odločila za odstop. 

Dubrovnik Galerija Novak odpira svoja vrata še v dubrovniški kapelici sv. Luke

Z razstavo slikarskega opusa Mirsada Begića svoja vrata odpira nova Galerija Novak Dubrovnik, umeščena v kapelico svetega Luke na Ulici svetega Dominika v starem mestnem jedru Dubrovnika.

1
Več

Zabava in slog

Znani Britney Spears zanika, da se je poškodovala med sporom s partnerjem

Britney Spears naj bi se v hotelu zapletla v hud spor s svojim partnerjem, reševalci so celo prejeli prijavo o poškodovani ženski. Pevka to zanika in trdi, da si je gleženj zvila med skokom. Meni, da je za "pretiravanje" o incidentu kriva njena mama.

Dražba Dianina prva vloga za delo prodana za več kot 8000 funtov

Leta 1979 je 17-letna Diana Spencer izpolnila prijavnico za elitno agencijo za varuške. Za obrazec, na katerem je napisala svoje pretekle delovne izkušnje in veščine, a narobe zapisala svojo letnico rojstva, je ameriški zbiratelj odštel 8470 funtov.

Avtomobilnost Renaultov novi SUV je symbioz

Renault je po scenicu, ki je 100-odstotno električen športni terenec, zdaj predstavil še nov model symbioz, ki bo na voljo kot hibrid. Zunanje dimenzije so podobne, scenic ima več prostora med obema osema, symbioz pa v prtljažniku.

1

Kulinarika Mladega talenta Roka Smonkarja navdihujeta narava in vsakdan

Pred kratkim je prestižni vodnik Gault&Millau Slovenija vrhunskemu kuharju Roku Smonkarju, ki ustvarja na Posestvu Gjerkeš, podelil posebno priznanje za mlad talent. Živi za hrano, ki ji daje drugačen pomen, okus in videz, veliko veljavo daje domačemu.

Oddaja Glasbeni pozdrav tokrat v znamenju Ansambla Štirje kovači

Osrednja gosta oddaje bosta Korošca Franc in Hermina Šegovc, ki z ansamblom Štirje kovači – Guinnessovimi rekorderji – praznujeta 70 let neprekinjenega igranja.

Oglasno sporočilo

Ameriška radoživost z ekscentričnim Waynom Marshallom in Orkestrom Slovenske filharmonije

Na petem koncertu abonmaja Filharmonični klasični koncerti z naslovom Za radožive bo v vlogi dirigenta in pianista pred Orkester Slovenske filharmonije stopil Wayne Marshall in občinstvo s temperamentno in virtuozno glasbo razgrel še pred poletjem.

ÆMONA Raiven na Evroviziji v izstopajoči, ženstveni, drzni in sodobni kreaciji

Kreacije modne oblikovalke Anike Opare so namenjene ženskam, ki cenijo kakovostne in lokalno izdelane kose, in se želijo izražati skozi osebni slog. Med njimi je tudi Raiven, ki se bo evrovizijskemu občinstvu predstavila v kreaciji modne znamke ÆMONA.

26
Več

Uredniški izbor

Intervju Ališič: Če bi Senna preživel, Schumacher ne bi bil tako uspešen

Ni ga maral, njegova brezkompromisnost mu je šla na živce, bližje mu je bil Nigel Mansell. A ko ga je kot dolgoletni novinar formule ena začel spoznavati od blizu, je videl še druge odlike. Z Miranom Ališičem smo se pogovarjali o Ayrtonu Senni.

105

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

75

Intervju Romano Prodi: Evropa je dober kruh, samo do konca ga moramo speči

Skoraj 85-letni Romano Prodi velja za enega najpomembnejših italijanskih politikov zadnjih desetletij. Karizmatični bolonjski profesor, ki je leta 1995 postavil temelje italijanski levosredinski koaliciji, velja za čvrstega zagovornika združene Evrope.

35

Odzivi "Riera bi rekel, da moramo sanjati o velikih stvareh, da bi do njih tudi prišli"

Če je bil prvi naslov Celjanov pred štirimi leti nogometna romantika, kot se je izrazil eden od navijačev, je bil letošnji pričakovan in plod za slovenske razmere velikih vložkov. Po njem je zadišalo že lansko pomlad, potrdili so ga včeraj proti Olimpiji.

48
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

6

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Espe popoldne

Zadnje dni nas je pretresla novica, da ima eden najvidnejših in najvišjih sodnikov v državi – espe! Predsednica parlamenta, tudi sama sodnica, a brez espeja, se je tako razhudila, da je zahtevala, da sodnik odstopi.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov