Obiskovalci so se zabavali na krilih glasbe. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Obiskovalci so se zabavali na krilih glasbe. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Majske igre 2011
Lovšin je s Pankrti zaradi bolezni nadomestil Tokaca in Dan D. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Majske igre 2011
Najbolj ponosni obiskovalci so bili nosilci trofej. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Toplo majsko popoldne, ki se je prevesilo v večer, je privabilo številne zabave željne študentke in študente na tradicionalno prireditev, ki jo organizira študentski svet stanovalcev v Ljubljani. Igrišče, ukleščeno znotraj zidove študentskih domov, je tako znova postalo arena za vse tiste, ki so se pred vnovičnim sedenjem za študijsko literaturo želeli pozabavati in za pet ur pozabiti na vsakdanje težave. Prav tako pa je napočil čas za podelitev še zadnjih priznanj najprizadevnejšim študentom na športnem področju, ki so merili svoje moči zadnje tri majske tedne (ob seveda prijetnih druženjih, ko je bil začetek Majskih iger, pohod na Rožnik in - študentsko množično srečanje, ki ni potekalo v sklopu Majskih iger - Škisova tržnica).

Namesto Dan D nastopili Pankrti
Vsi tisti, ki niso podrobno spremljali spremembe samega glasbenega programa, so naleteli na prav veliko presenečenje, saj novomeških rockerjev Dan D ni bilo na spregled, tako kot se je to zgodilo na letošnji Cvičkarji. Razlog, zakaj po Bežigradu in širši okolici niso odmevali Čas, Počasi, Za naju punca, je bil podoben kot maja - zdravstvene težave pevca Tokaca, so za MMC pojasnili organizatorji.

Na njihovo mesto so tako prišli stari mački Pankrti in učna ura punka se je začela za marsikaterega študenta, ki se mu emšo vrti okoli letnice 1992. Raskavi glas Pera Lovšina je zbrane popeljal v zlata leta punka s skladbami, kot so Osmi dan, Bandiera Rossa, Adijo, Ljubljana idr.

Obiskovalce pa so ob ograji začeli zbirati že člani skupine Društvo mrtvih pesnikov, s svojimi zimzelenimi Ti si vse, Me že ma, da bi te, Rabim in z novejšimi, kot je Naftalin. Prebijanje začetne zadržanosti je letos doletela skupinam Antioksidanti in Notterdam. Veliko bolj udarne - klasično metalske ritme so na Kardeljevo ploščad pripeljali člani zasedbe Aperion.

Poseben čar pa je dodala tudi nostalgija oziroma to, da je 25. maj nekoč veljal za praznični dan - dan mladosti. Tako so kot naročeni večer končali vedno uporni "revolucionarji" Rock Partyzani s svojo "partyzansko" mešanico in zbrane popeljali v zgodnje jutro.

A kot vsako leto je dogajanje na odru za številne prestavljalo le, "ker že ravno je, pa bomo poslušali", zvočno kuliso, v izbranih krogih znancev in prijateljev, ki so na trenutke kar tekmovali, da bi za vsako zdravljico našli razlog za novo.

Več večernega dogajanja pa si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.