Prva dela so se začela. Foto: Občina Zagorje
Prva dela so se začela. Foto: Občina Zagorje

Župan Zagorja ob Savi Matjaž Švagan je v družbi vodje občinskega oddelka za gospodarske javne službe Iva Vrtačnika v sredo simbolično z gradbenim strojem zakopal v traso steze.

Ob tem je Švagan poudaril, da se veseli začetka gradnje, ki je finančno v večini podprta s sredstvi ministrstva za infrastrukturo in Kohezijskega sklada EU-ja. Občina bo namreč dobila okoli pet milijonov evrov sofinancerskih sredstev, več kot dva milijona evrov pa bo zagotovila iz občinskega proračuna, so sporočili z zagorske občine.

Nova kolesarska steza bo nadaljevala obstoječo kolesarsko stezo v Zagorju in bo po koncu gradnje z obstoječo dolga kar okoli 10 kilometrov, kar bo predstavljalo najdaljšo kolesarsko stezo v tem delu Slovenije. Kolesarska steza Primoža Rogliča bo potekala od nekdanje upravne stavbe družbe Svea do nove Ekonomsko-poslovne cone Selo in iz Zagorja do Izlak.

Na lokalni cesti Zagorje–Čolnišče je zaradi del od petka postavljena polovična zapora cestišča, promet pa bo potekal izmenično enosmerno.