Prireditve bodo potekale v prostorih Velane Living, na Fabianijevem mostu pri Cukrarni ter v nekdanji blagovnici Midas na Trgu Ajdovščina. Po nekaj več kot letu dni premora se ljubljanski teden mode LJFW tako vrača na različne lokacije v glavnem mestu. Rdeča nit letošnjega, že 13. tedna mode, je Rethink, Restart, Replay in se osredinja na trajnostni vidik v modnem oblikovanju, so sporočili organizatorji.

Skupaj se bo v petih dneh na različnih lokacijah v Ljubljani predstavilo 40 domačih in tujih modnih ustvarjalcev. Na eni izmed modnih revij si bo mogoče ogledati tudi najmlajše modele, ki jih doslej na stezah modnega tedna še ni bilo videti.

LJFW bo uradno odprl vrata z mednarodno razstavo trajnostnega oblikovanja Prihodnost se začne zdaj. V sredo in v četrtek, 13. in 14. aprila, pa bo tam potekala modna revija, na kateri se bo predstavilo 24 priznanih domačih in tujih modnih oblikovalcev. Modno dogajanje se bo končalo v petek s showroomom in podelitvijo nagrad LJFW WOW.

Kako v zeleno modno prihodnost?

Kot sporočajo organizatorji, bo letos poseben poudarek namenjen zeleni modni prihodnosti. Vedno več oblikovalcev se namreč svojih kolekcij loteva na bolj trajnosten način. V okviru programa bodo izpeljali tudi mednarodno razstavo na temo trajnostnih postopkov izdelave kolekcij v modni industriji in okroglo mizo na temo trajnostnega bivanja in uporabe materialov tako v modi, kot tudi v vsakdanjem življenju. Prikazane kolekcije bo mogoče tudi kupiti oziroma naročiti na omenjenem showroomu, obljubljajo organizatorji.

Poleg dogajanja na modnih stezah se lahko ljubitelji mode udeležijo tudi številnih spremljevalnih dogodkov.