Najdražja na dražbi prodana obleka princese Diane. Foto: Reuters/Dražbena hiša Julien's
Najdražja na dražbi prodana obleka princese Diane. Foto: Reuters/Dražbena hiša Julien's

Obleka v modri in črni barvi, z zvezdastim potiskom po zgornjem delu in nabranim krilcem, ki spominja na baletno, je delo oblikovalca Jacquesa Azaguryja, Diana pa jo je prvič oblekla leta 1985 med obiskom Firenc. V isti obleki se je v javnosti pojavila še leto pozneje v Vancouvru.

Pri dražbeni hiši Julien's so obleko ocenili na med 100 in 200 tisoč dolarjev, na koncu pa je neznani kupec zanjo odštel 1.148.080 dolarjev oz. milijon evrov. "To je zdaj nov svetovni rekord za obleko, ki jo je nosila princesa Diana in so jo prodali na dražbi. Do zdaj je bil rekord 604.800 ameriških dolarjev," so ob tem pojasnili v dražbeni hiši Julien's.

Obleko so prodajali v okviru štiri dni trajajočega dogodka z naslovom "Hollywoodske legende", poleg omenjenega modnega kosa pa so se kupci potegovali še za rožnato bluzo iz šifona s pentljo, ki jo je Diana nosila na zaročnem fotografiranju. Tudi za bluzo so na dražbi iztržili precej več od prvotnih ocen – pri dražbeni hiši Julien's so namreč predvidevali, da bo prodana za med 80 in 100 tisoč dolarjev, na koncu pa je kupec zanjo odštel 381.000 dolarjev.

Kakšno je zanimanje za vse, kar je nekoč nosila Diana, kaže tudi podobna nedavna dražba, na kateri so pulover, ki ga je nosila pokojna princesa, prodali za milijon dolarjev.