V seriji začne Martha Donnyja zalezovati, potem ko ji ta ponudi brezplačno skodelico čaja. Foto: IMDb
V seriji začne Martha Donnyja zalezovati, potem ko ji ta ponudi brezplačno skodelico čaja. Foto: IMDb

V dramski seriji 34-letnega komika Richarda Gadda, ki je zanjo napisal scenarij in odigral naslovno vlogo, njegov lik Donnyja začne zalezovati ženska po imenu Martha (Jessica Gunning), potem ko ji postreže brezplačno skodelico čaja v pivnici, kjer dela. Serija je več tednov vztrajala na prvem mestu najbolj gledanih na Netflixu.

58-letna Fiona Harvey je v oddaji Piersa Morgana odpravila Gaddovo interpretacijo dogodkov kot "fikcijo" in "pretiravanje". "Spletni detektivi so me izsledili na spletu, me nadlegovali in mi pošiljali grožnje s smrtjo," se je potožila.

Sorodna novica Baby Reindeer: resnična zgodba o obsedenosti in zalezovanju

Ob tem je zanikala vrsto navedb, upodobljenih v Netflixovi seriji, da je komika zalezovala, napadla njegovo dekle, se vrgla nanj, posedala pred njegovim domovanjem in nadlegovala njegove starše.

Prav tako je zanikala, da naj bi Gaddu poslala 41.000 elektronskih pisem, na stotine glasovnih sporočil in 106 pisem. Kot je zatrdila Morganu, mu je poslala zgolj nekaj e-pisem, eno pismo in okoli 18 sporočil na omrežju X.

Harvey, ki pravi, da serije Baby Reindeer ni gledala, je povedala, da je Gadda spoznala v pivnici v Londonu, ga nato videla "pet- ali šestkrat" in se ob priložnosti pošalila, da jo spominja na igračo mladega severnega jelena, ki jo je imela kot otrok.

Nadlegujejo tudi druge like

Kot je dejala, je komika poznala vse skupaj dva ali tri mesece, njegove telefonske številke ni imela, prav tako ni bila prijateljica z njim. Njeno sporočilo Gaddu? "Prosim, pusti me pri miru." Ob tem je dodala, da razmišlja o tožbi proti komiku in Netflixu.

Harvey, ki je odrasla na Škotskem in študirala pravo, zanika tudi, da bi zaradi zalezovanja končala v zaporu.

Po premieri serije prejšnji mesec, ki jo je Gadd posnel po osebni izkušnji, so nekateri gledalci skušali izslediti resnično Martho s primerjanjem objav na družbenih omrežjih s tistimi iz serije. Ko so gledalci začeli ugibati o resničnih ljudeh, ki so navdihnili dogodke v seriji, je Gadd svojim sledilcem na Instagramu položil na srce, naj umirijo konje.

"Hej, vsi, ljudje, ki jih imam rad, s katerimi sem delal, ki jih občudujem, so zdaj krivično tarča ugibanj. Prosim, ne ugibajte, kdo bi lahko bili ti ljudje. To ni poanta naše serije," je zapisal.