Čebele so v škatle spravili s pomočjo sesalne naprave, preselili jih bodo v posebno zatočišče. Foto: AP
Čebele so v škatle spravili s pomočjo sesalne naprave, preselili jih bodo v posebno zatočišče. Foto: AP

Triletna Saylor Class, ki živi v Severni Karolini, je pred meseci potožila, da so v steni njene spalnice pošasti, starši pa so bili prepričani, da je to zgolj plod njene prebujne domišljije. Menila sta tudi, da je bila to posledica animiranega filma Pošasti iz omare (Monsters, Inc.), ki sta ji ga pokazala.

"Dala sva ji celo steklenico vode in rekla, da je razpršilo za pošasti, s katerim lahko ponoči poškropi vse pošasti," je povedala mami Ashley. Vseeno je deklica še naprej vztrajala, da je nekaj v njeni omari.

Njena mama je sčasoma opazila roje čebel, ki letijo blizu podstrešja in dimnika njihove sto let stare hiše. Tako je pomislila, da Saylor morda sliši brenčanje blizu stropa svoje sobe. Ker je postala sumničava, je poklicala podjetje, ki se ukvarja z zatiranjem škodljivcev. To je ugotovilo, da gre za zaščiteno vrsto čebel v ZDA, poroča BBC.

Z možem sta tako stopila v stik s čebelarjem, ki je opazil, da žuželke potujejo proti lesenim tlom podstrešja, ki so tik nad spalnico triletnice. S pomočjo termokamere je našel gromozanski panj, ki naj bi ga čebele gradile kar osem mesecev. Odprl je steno in razkril stvaritev. "Ven so se vsule kot v grozljivki," je dejala Ashley in dodala, da je moški, ki ga je njena hčerka označila za lovca na pošasti, odstranil od 55.000 do 65.000 čebel ter 45 kilogramov satja.

"Še nikoli nisem videl, da bi se panj raztezal tako globoko v steno," je dejal čebelar, ki je odkril, da je bil izvor panja luknja v kotu zračnika na podstrešju, ki je bila v velikosti kovanca. Čebele so v škatle spravili s pomočjo sesalne naprave, preselili jih bodo v posebno zatočišče.

Žuželke in njihov med so poškodovali električno napeljavo v hiši in povzročili za več kot 20.000 dolarjev (približno 18.600 evrov) škode. Zavarovanje ne bo krilo ničesar, kar je povezano s škodljivci, saj menijo, da je tovrstne situacije mogoče preprečiti.

What nighthmares are made of #bees #toddlersoftiktok #toddlers