Kalifornijski fotograf Jordan Anast je fotografiral tekmovanje deskarskega kluba San Onofre, ko je po naključju v objektiv ujel tudi nekoliko strašljiv prizor. Le nekaj metrov od tekmovalca Tylerja Warrena je iz vode v vsej svoji lepoti skočil veliki beli morski pes, ki se je tako nenamerno znašel pred njegovim objektivom.

Anast je za CNN povedal, da sprva niti ni vedel, kaj je fotografiral, saj je mislil, da je bil delfin. "Nisem imel pojma, da sem fotografiral velikega belega morskega psa. Šele ko sem si ogledal razporeditev in obliko plavuti, sem dojel, da je to ta žival.''

Prizor ga sicer ni presenetil, saj pravi, da so morski psi na kalifornijskih obalah nekaj običajnega. Posrečilo se mu je, da je do zdaj to mogočno žival v objektiv ujel že šestkrat, zadnje bližnje srečanje pa je opisal kot mešanico sreče in dobrega 400-milimetrskega objektiva, ki ga po navadi uporablja, ko fotografira športne dogodke, ki se odvijajo na veliki razdalji. ''Priljubljenost fotografije na spletu je naravnost neverjetna,'' je povedal, in dodal, da je bil dan po objavi najbolj nor v njegovem življenju.

Čeprav velike bele morske pse opazimo ob celotni zahodni obali ZDA, strokovnjaki njihovega točnega števila ne poznajo. Ti plenilci so ranljiva in zaščitena vrsta, ki dosežejo težo do dve toni.