Piotr Dudek je najsrečnejši, ko je na vodi. Foto: Reuters
Piotr Dudek je najsrečnejši, ko je na vodi. Foto: Reuters

Dudek, ki živi v Gdynii ob Baltskem morju na Poljskem, deska že več kot 40 let. V zadnjem času so mu prijatelji nadeli vzdevek Junior, s katerim so želeli še bolj poudariti, kako po letih odstopa od drugih deskarjev.

"Verjamem, da z deskanjem skrbim tudi za svoje zdravje, menim, da mi je ta dejavnost precej podaljšala življenje. To je šport, za katerega človek potrebuje veliko kondicije. Poleg tega pa je še zelo zabaven," je dejal Poljak, ki si je kruh v preteklosti služil kot mornar.

Zdaj se želi zapisati v Guinnessovo knjigo rekordov in tudi uradno postati najstarejši deskar na svetu. "Sploh nikoli nisem pomislil, da še nikoli nisem nikjer srečal deskarja, ki bi bil starejši od mene. Prijatelj je preveril, kdo zdaj drži rekord, nato pa poklical na Guinnessovo knjigo," je pojasnil Dudek, ki bi prihodnji teden dopolnil 89 let.

Kot najstarejši deskar na svetu je v knjigi rekordov trenutno vpisan neki 86-letnik. Dudek mora to pomlad še najmanj dvakrat na valove, da bo on postal rekorder. Vmes pa bo še vedno učil deskanja mlajše rodove. "Uživam v učenju. Otroci se zelo hitro učijo, in poučevanje jemljem kot nagrado," je še dejal kleni Poljak.