Z uporabo telesnega pregledovalnika so videli, kaj se skriva pod Rolandovo obleko, in se iz njega norčevali. Foto: EPA
Z uporabo telesnega pregledovalnika so videli, kaj se skriva pod Rolandovo obleko, in se iz njega norčevali. Foto: EPA

Delavci so lahko med urjenjem uporabljali telesne pregledovalnike, ki človeka dobesedno slečejo in ničesar ne prepustijo domišljiji. Začeli so se norčevati iz 44-letnega Rolanda Negrina, ki je pobesnel in pretepel sodelavca.

Sporni skenerji že od same uvedbe sprožajo veliko neodobravanja med zagovorniki pravice do zasebnosti, ki menijo, da letališki varnostniki zaradi njih ne bodo dovolj profesionalno delovali pri opravljanju svojega dela.

Skrbi so se izkazale za upravičene, vsaj v primeru Negrina, ki mu je narava namenila majhen penis. Ko so to opazili njegovi sodelavci na čelu s šefom, so ga začeli zbadati, kar se je vleklo iz dneva v dan. Negrinu je prekipelo in enega izmed sodelavcev je pretepel z gumijevko ter ga prisilil, da poklekne in prosi odpuščanja.

Sodelavec je to sicer storil, vendar obenem poklical policijo, ki je Negrina dan pozneje, ko je prišel na delo, aretirala. Poleg zbadanja se tako zdaj ubada še z obtožnico zaradi napada, čaka pa ga tudi iskanje nove službe.

Vidi tudi pod spodnje hlačke
Telesni pregledovalniki so sporni že od samega začetka, saj izrišejo natančno sliko golega telesa in morebitnih nevarnih predmetov pod obleko. Takšno napravo med drugim uporabljajo tudi na letališčih v Angliji. Njihova splošna uvedba je postala aktualna, potem ko je Nigerijec Umar Faruk Abdulmutalab lani za božič skušal razstreliti potniško letalo nad Detroitom z bombo, ki jo je imel v spodnjih hlačah.