Evan Rachel Wood in Marilyn Manson, Brad Pitt in Angelina Jolie. Foto: AP
Evan Rachel Wood in Marilyn Manson, Brad Pitt in Angelina Jolie. Foto: AP

Pravni strokovnjaki zdaj vlečejo vzporednice pri obeh primerih z Deppovim sojenjem, čeprav sta primera precej drugačna, vprašanje pa je tudi, če bosta pristala pred poroto, čeprav si tega želita tako Pitt kot Manson. Vse skupaj pa bi se lahko vleklo še leta.

Začnimo z 58-letnim Pittom in 47-letno Joliejevo. Kot Heardova je tudi Joliejeva zahtevek za ločitev vložila leta 2016, pri čemer se je sklicevala na "nepremostljive razlike", povod za ločitev pa naj bi bil incident na zasebnem letalu, ko se je Pitt med letom napil in se z Joliejevo zapletel v spor (zveni znano?). Posredi naj bi stopil takrat 15-letni posvojenec Joliejeve Maddox, Pitt pa naj bi ga "napadel".

Angelina Jolie in Brad Pitt sta bila poročena manj kot dve leti. Foto: AP
Angelina Jolie in Brad Pitt sta bila poročena manj kot dve leti. Foto: AP

Čeprav sta bila Pitt in Joliejeva par 11 let, pa sta se poročila šele leta 2014, zakonska sreča pa, podobno kot pri zakoncih Depp-Heard, ni trajala prav dolgo. Uradno ločena sta šele od leta 2019, v teh letih pa se nekoč sanjski par Hollywooda po sodiščih pravda glede skrbništva nad otroki in glede prodaje Angelininega deleža njune skupne vinske kleti v Franciji. In prav ta zadnja tožba bi se lahko znašla pred poroto.

Naj spomnimo: Nekdanji zvezdniški par je imel v Provansi skupno v lasti Château Miraval, vinograd in vilo, kjer sta dopustovala z družino in kjer sta se tudi poročila.

Joliejeva je oktobra lani prodala svoj delež sicer zelo uspešne vinske kleti družbi Tenute del Mondo, Pitt pa je odgovoril s tožbo, v kateri navaja, da mu je Joliejeva "namerno skušala škoditi" s prodajo svojega deleža, ko pa bi moral imeti po dogovoru predkupno pravico on.

Pitt je v izjavi za javnost sporočil, da je vinsko klet dvignil v "večmilijonsko mednarodno podjetje in enega najbolj cenjenih proizvajalcev roseja", pri tem pa svojo nekdanjo soprogo obtožil, da k uspehu Miravala "ni doprinesla prav nič".

Pitt v tožbi še poudarja, da je Tenute del Mondo v neposredni lasti Yurija Sheflerja, ruskega milijarderja, ki nadzira skupino Stoli, podjetje pa da si je za cilj postavilo prevzem Miravala. Oskarjevec od sodišča zahteva, da prodajo prekliče, pri čemer si želi sojenja pred poroto.

Pitta Joliejeva obtožila alkoholizma in nasilja

Pitt ima podoben status kot Depp – v javnosti je vedno veljal za priljubljenega in enega najbolj plačanih igralcev, podobno kot Depp fizičnega nasilja pred incidentom na letalu ni bil nikdar obtožen, za razliko od Deppa pa se nikdar ni javno spopadal z zlorabami substanc.

Joliejeva, podobno kot Heardova, trdi, da je bil alkoholik in užival marihuano. Pitt je po zahtevku za ločitev sicer priznal, da se je zamislil glede svojega uživanja alkohola in šel na odvajanje.

Sorodna novica Depp proti Heard: Verjeti vsem ženskam ali verjeti dokazom?

Obramba Amber Heard je na šest tednov dolgem sojenju v Virginiji Deppa narisala kot kroničnega zasvojenca z najrazličnejšimi mamili, marihuano in alkoholom, ki je v neprištevnem stanju in besu večkrat brutalno pretepel soprogo. Porota Heardovi, ki za svoje navedbe ni imela ne zdravniških kartotek ne fotografij, ki bi dokazovale tako hudo fizično nasilje, ne prič, ni verjela in je Deppu prisodila 15 milijonov dolarjev.

Zapleten primer Marilyna Mansona

Primer 53-letnega Marilyna Mansona je po eni strani bolj podoben Deppovemu, le da so obtožbe še precej hujše, pevca pa je resnih obtožb spolnega in fizičnega nasilja obtožilo več žensk, ne zgolj njegova nekdanja zaročenka, 34-letna igralka Evan Rachel Wood.

Evan Rachel Wood in Marilyn Manson sta bila par tri leta. Foto: AP
Evan Rachel Wood in Marilyn Manson sta bila par tri leta. Foto: AP

Da je Depp dober Mansonov prijatelj, s katerim sta tudi uživala mamila skupaj, je obramba Heardove na sojenju večkrat poudarila, sta pa kolegici tudi Heardova in Evan Rachel Wood, prav tako goreča aktivistka gibanja #MeToo, kar primera vsaj implicitno preplete.

Brian Warner, kot je Mansonovo pravo ime, toži Woodovo, ker ga je ta obtožila tudi spolnih, fizični in psihičnih zlorab med njuno triletno zvezo, ki je trajala med letoma 2007 in 2010. Woodova je bila ob začetku zveze stara 18 let, v času njune zveze pa je nastopila tudi v kontroverznem spotu Heart Shaped Glasses, v katerem je par imel spolni odnos pred kamerami (Woodova je pozneje povedala, da jo je Manson dobesedno prisilil v odnos).

Evan Rachel Wood obtožuje Mansona psihičnega in spolnega nasilja

Leta 2016 je Woodova za Rolling Stone povedala, da je bila dvakrat posiljena, od tega enkrat s strani "partnerja". V letih 2018 in 2019 je pričala pred senatom v prid zakona za zaščito žrtev spolnega nasilja, ki je v primerih družinskega nasilja posledično podaljšal predpisani rok o zastaranju. Februarja lani je zvezdnica serije Westworld na svojem Instagramu tudi poimensko obtožila Mansona spolne, fizičnega in psihičnega nasilja ter da zaradi vsega omenjenega trpi za posttravmatskim sindromom.

Posledično je losangeleška policija odprla preiskavo proti Mansonu, pevcu pa so podobnih dejanj obtožile še štiri druge ženske (za razliko od Deppa, ki ga nobena druga ženska nikdar ni obtožila ne spolnega ne fizičnega nasilja). Manson je naglo postal izobčen, odrezala ga je tudi njegova založba.

A marca letos je pevec udaril nazaj in na sodišču vložil tožbo tako proti Evan Rachel Wood kot tudi proti njeni občasni partnerici, umetnici Illmi Gore, ki ju je obtožil zarotništva in "zlobnih, neupravičenih napadov" nanj.

"Leta po koncu zveze Evan Rachel Wood z Warnerjem sta z dekletom Illmo Gore rekrutirali vrsto žensk in jih prepričali, da Warnerja obtožijo lažnih obtožb – po scenariju, ki sta ga zanje napisali Woodova in Gorova," navaja tožba.

Mansonova pravna ekipa je predložila vrsto dokazov, od katerih so nekateri precej obremenilni za obe ženski – med drugim sta se lažno izdajali za FBI-agentki in vdrli v Mansonov računalnik, da bi podtaknili pedofilske fotografije. Medtem je sodišče zavrnilo vrsto obtožb proti Mansonu kot neutemeljenih oz. ne zadostno podkrepljenih, mnoge so tudi zastarale.