Foto: EPA
Foto: EPA

V pogovorni oddaji Jimmyja Fallona je 26-letna zvezdnica odpela svojo različico omenjene pesmi, katere izvirno besedilo je povzela, češ da "Božička prosi za avto, jahto in čeke v zameno za plačilo v naturalijah".

Zato se je odločila, da ga bo prikrojila po svoje, saj ne potrebuje Božičkovih daril in si "lahko sama kupi stvari". "Poslušaj, Božiček, kaj ti pravim, dekletov najboljši prijatelj je ... enakovredno plačilo," je zapela. Za konec pa: "Božiček, ljubček, rada bi vedela, da me na delu kak nevedni kreten ne bo prijemal za rit."

Poleg za ženske ponižujoče vsebine je Miley zmotil tudi del besedila, v katerem protagonistka pesmi Božička prosi za soboljevino, saj je sama veganka in krzna niti slučajno ne odobrava.

Miley je za to praznično sezono posnela tudi mirovniško Happy Christmas War is Over avtorjev Johna Lennona in Yoko Ono, pri čemer je sodelovala z njunim sinom Seanom Onom Lennonom in producentom Markom Ronsonom.

Pesem Santa Baby je davnega leta 1953 posnela Eartha Kitt, gre za nekakšno pismo Božičku, v katerem avtorica prosi Božička za darila ‒ od že omenjene jahte do Tiffanyjevih draguljev ‒ saj je "bila grozno pridna punca".