Za lepo telo sta se zvezdnika odpovedala predelani hrani. Foto: Reuters
Za lepo telo sta se zvezdnika odpovedala predelani hrani. Foto: Reuters
Tom Brady
Športnik je iz jedilnika izključil večino sadja. Foto: Reuters
Gisele Bundchen
"Sladkor je strup za ljudi." Foto: Reuters

Kuhar kuha v Bostonu, prav tako pa se jima pridruži tudi na potovanjih. Razkril je, da večino jedilnika sestavlja zelenjava, seznam živil, ki jih ne jesta, pa je kar dolg.

Zvezdnik ameriškega nogometa in slavna manekenka imata morda res najbolj zavidljivi postavi na svetu, toda ohranjanje vitke postave zahteva izogibanje praktično vsemu, kar bi večina ljudi označila za okusno. Allen Campbell, kuhar zvezdniškega para, je javnosti izdal, kako je kuhati za njuno družino. Kjub zahtevnemu jedilniku je par označil za resnično sproščenega in prijetnega. Allen je delal v več restavracijah v Bostonu in Miamiju, delo za slavno družino pa je njegova prva zasebna zaposlitev.

80 odstotkov jedilnika predstavlja zelenjava
Toda osebni kuhar na dosegu roke ne pomeni, da se družina vsak dan razvaja z gurmanskimi testeninami - tega v bistvu ne jedo prav nikoli. Večino obrokov sestavlja zgolj zelenjava, občasno pa si privoščijo pusto meso. "Kupujem le lokalno organsko pridelana živila in se v celoti izogibam pridelani hrani. Poskušam misliti na prihodnost planeta in ljudi," je dejal Allen. "Moja filozofija je, da ima takšna prehrana moč zdraviti in preprečiti bolezni."

80 % vse zaužite hrane predstavlja zelenjava. Poleg tega pa se na njihovem jedilniku občasno znajdejo še kvinoja, proso in fižol kot tudi raca, piščanec in ribe - predvsem divji losos. "Če ješ samo sladkor in ogljikove hidrate, je tvoje telo tako kislo, da povzroča bolezni," je razložil.

Stroga dieta tudi za otroka
Celo otroka se držita jedilnika, ki ga predpišejo starši, in se izogibata predelani hrani. Allen je za Daily Mail dodal, da 90 odstotkov časa uživata enako hrano kot starši. Edina izjema je Benjaminova malica, ki jo Gisele raje pripravi kar sama. Otroka še posebej rada jesta zelenjavni suši z rjavim rižem, avokadom, korenčkom in kumaro. Allen za šestletnega Benjamina in triletno Vivian pripravi tudi prigrizke, ki vključujejo surovo granolo in sadje.

Allen kuha le s kokosovim oljem, in ne z zelenjavnim ali olivnim oljem, ter uporablja le himalajsko sol. Presenetljivo je Tomova prehrana močno bolj omejena od Giseline. Iz prehrane je v celoti izključil paradižnik, papriko, gobe, jajčevce, kofeinske napitke, mlečne izdelke in celo večino sadja, čeprav si občasno vseeno privošči bananin smuti.

"Grozno se prehranjujemo, na drugi strani pa se sprašujemo, zakaj je med nami vedno več bolezni. Sladkor je strup za ljudi," je dodal Allen. "Zdi se mi, da ravno zaradi tega tako cenim to službo. Če bi kuhal za nekoga, ki hrane ne bi spoštoval in cenil, tako kot jo cenijo oni, v službi ne bi niti približno tako užival. To je moja sanjska služba, ki me resnično osrečuje, poleg tega pa pomaga tudi njim," je sklenil kuhar slavnega para.