Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Stanje na cestah

Avtorji Andrej Pervanje

Glasba Pregled leta 2024, I. del: (ne)spregledani slovenski alternativni albumi

09.05.2024

V MMC-ju bomo letos pozorneje spremljali slovenske alternativne glasbene izdaje. Izpostavljamo 15 zasedb, ki so do maja letos vzbudile naše zanimanje in se povzpele nad presežke ne le žanrske kategorije, ampak tudi splošnih glasbenih izdaj.

Nagrada za oblikovanje Tomatu Koširju prestižna nagrada za odmevno naslovnico o Gazi

25.04.2024

Mednarodna organizacija Type Directors Club je razglasila zmagovalce 70. prestižnega natečaja TDC70, med katerimi je tudi oblikovanje Objektiva Tomata Koširja. "Pobudo za naslovnico sem dal, da se odzovemo z vizualnim komentarjem," pravi.

Intervju Deena Abdelwahed: Današnja mladina mora spoznati, da v njihovem domačem okolju obstaja alternativa

18.04.2024

"Nočem vzpostavljati novih alternativ, ampak hočem ustvarjati svojo vrsto sodobne arabske glasbe za ljudi, ki jih dolgočasi glasba, kakršno najdejo na vsakem koraku," pravi Deena Abdelwahed, eno najvidnejših imen sodobne elektronske glasbe.

Glasba Pregled leta: (ne)spregledani slovenski alternativni albumi v letu 2023

29.12.2023

Izpostavljamo 14 glasbeno zaokroženih albumskih izdaj, na katera smo naleteli med entuziastičnim raziskovanjem letošnjega leta. Med njimi se skrivajo številni avtorski presežki, originalni glasbeni izrazi in dokazi pestrosti slovenske glasbe.

Intervju "Družba ne meče denarja stran s financiranjem projekta, ampak tako, da meče stran znanje"

22.10.2023

"Ni veliko ljudi, ki bi vstopili v polje nevladnih organizacij, saj se zavedajo problema delovnih razmer," pravi Alja Lobnik, vodja Maske, ki praznuje 30 let. Ob jubileju so v zavodu opozorili prav na njegovo prekarnost, pa tudi družbeno vrednost.

Frankfurtski knjižni sejem Književnost znova predmet političnih delitev. Said Khatibi: Arabski pisatelji niso teroristi.

16.10.2023

Dneve pred začetkom Frankfurtskega knjižnega sejma razburjajo spremembe programa v podporo Izraelu. “Knjižni sejem bi moral biti prostor za debate – in ne za njihovo zadušitev,” dogajanje komentirajo v berlinskem PEN-u. Vrstijo se številni javni odzivi.

Intervju Alen Jelen: “Ostajamo branik avtohtone radiofonske umetnosti”

28.09.2023

Ni bojazni, da bi s porastom spletnih oddaj radijska igra postala kaj manj radijska, pravi radijski urednik in režiser Alen Jelen. Hranimo narodno dragocenost, dodaja. Prizadeva si, da postane arhiv dostopnejši vsem zainteresiranim.

Maska 30 Zdaj je tukaj! Zavod Maska zaznamuje 30 let sooblikovanja kulturno-umetniškega prostora

23.09.2023

Zavod Maska prihodnji teden pripravlja obsežen program ob obletnici. Kuratorja Alja Lobnik in Janez Janša sta sestavila serijo umetniških in diskurzivnih dogodkov, ki se ozirajo na dogajanje pred 17 leti, ko je izšla 100. številka revije.

Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov